pandèmia mundial

Dos nous positius entre els empleats aïllats de la CASS

Eren contactes dels que ja estaven encomanats i restaven aïllats al seu domicili fent teletreball

Dos nous positius entre els empleats aïllats de la CASSFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La CASS va confirmar ahir que dues persones que treballen a la parapública i que restaven en aïllament per ser contactes dels dos casos de Covid-19 que es van produir en els darrers dies també van donar positiu pel virus en els tests elaborats. D’aquesta manera, ja són quatre les persones contagiades al brot a les oficines de la parapública. A banda d’aquests casos, un total de vuit persones resten en aïllament i fent teletreball fins que es pugui confirmar que no tenen coronavirus.

Cal recordar que hi havia deu casos en aïllament com a contactes de les dues persones contagiades, i que de moment dues ja han donat positiu. Pel que fa a la resta, s’espera que, si no hi ha cap altre cas, es puguin reincorporar dilluns a les oficines de la parapública. El que ha de passar perquè aquesta situació es produeixi és que aquestes persones donin negatiu en dues proves TMA amb un marge de quatre dies de diferència. Així doncs, tenint en compte que les primeres proves ja s’han realitzat, la segona es durà a terme divendres vinent, que en cas de confirmar aquest segon valor negatiu faria efectiva la seva reincorporació a les oficines dilluns.

Fins llavors, la parapública va activar per a aquesta desena de treballadors, així com per a les dues persones que van donar positiu, els protocols que ja s’havien establert durant els mesos més durs de confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, les mateixes fonts van indicar que la feina de la parapública no patirà cap retard, ja que “l’experiència que vam adquirir durant els mesos del confinament ara ens serveix per afrontar situacions com aquesta, en què només cal aïllar per uns dies un grup reduït”.

En aquest sentit, cal recordar que tant les dues persones encomanades com la desena de contactes laborals no prestaven serveis d’atenció directa al públic en cap de les diferents seccions que hi ha, sinó que feien tasques de back office que, durant els dies que pugui durar el seu confinament, podran desenvolupar de manera habitual. Sobre com es van notificar els casos, les mateixes fonts van explicar que els dos treballadors ho van fer de manera voluntària, ja que van notar algun dels símptomes relacionats amb el coronavirus. Un cop els resultats van donar positiu aquests mateixos treballadors van facilitar la seva llista de contactes i la CASS va activar, immediatament, els diferents protocols que hi ha previstos en cas de produir-se algun contagi entre els treballadors de la casa. Cal tenir en compte que no van ser notificats el mateix dia, ja que la informació del primer cas es va produir divendres, mentre que el segon el van notificar dilluns.

SALUT HA TRAMITAT 228 EXPEDIENTS

L’executiu va facilitar la xifra d’expedients sancionadors oberts per desobeir les disposicions del decret del Govern del 14 de juliol que fa obligatori l’ús de la mascareta. Han estat 228 des de l’entrada en vigor fins divendres passat. Així doncs, des de mitjan juliol el ministeri de Salut ha registrat un total de 124 infraccions per no portar l’equip de protecció individual, que suposen més de la meitat. Sobre a la resta d’expedients sancionadors, 85 s’han imposat per fer un ús inadequat de la mascareta, vuit per no portar-la o fer-ho incorrectament quan se circula amb bicicleta per zona urbana i deu per no dur-la amb algú que no és unitat familiar. A més a més, Salut va tramitar una infracció per organitzar activitats en què se superaven les 50 persones.

tracking