Miquel Àngel Garcia torna a la direcció de la presó

Formarà equip directiu amb el sotsoficial Oriol Magrinyà, que assumirà la direcció adjunta

Miquel Àngel Garcia torna a la direcció de la presóFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir el nomenament de Miquel Àngel Garcia com a nou director de la presó de la Comella. Així ho va exposar el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que també va assumir les funcions de portaveu. A més a més, també va informar del nomenament del sotsoficial Oriol Magrinyà, que assumirà les tasques de director adjunt, formant equip amb Garcia. D’aquesta manera es culmina la substitució de l’anterior direcció de la presó de la Comella, que estava formada per Francesc Tarroch i Ismael Alarcón, després que ambdós presentessin la dimissió. Cal recordar que Tarroch ja havia comunicat la decisió de jubilar-se i que la situació de pandèmia ho va endarrerir.

El càrrec no serà nou per a Garcia, que ja va assumir la direcció del centre penitenciari entre els anys 2012 i 2015, a banda de comptar amb 21 anys de funció en el cos. Pel que fa a Magrinyà, en forma part des de l’any 1994. Amb aquests dos nomenaments, es consuma la voluntat que tenia el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que el relleu a la cúpula de la presó es fes amb personal de la casa i que ja conegués el funcionament de les institucions penitenciàries, un fet que es compleix amb els nomenaments aprovats ahir de Garcia i Magrinyà. El Govern va informar que els canvis seran efectius l’endemà mateix de la publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Protocol amb Itàlia

Un altre dels anuncis que va fer el ministre Gallardo va ser el de la signatura d’un protocol d’entesa entre la policia andorrana i el cos italià de la Guardia di Finanza, per tal de lluitar contra els diferents delictes econòmics. En aquest sentit, el text fixa la col·laboració entre els dos cossos en aquells delictes econòmics que estiguin inclosos en les tipificacions d’ambdós països com, per exemple, perfils econòmics i patrimonials del crim organitzat, blanqueig de capital, contraban i possibles casos de finançament del terrorisme.

El protocol va més enllà i inclou assessorament tècnic entre ambdós països, suport en mètodes i sistemes d’actuació operativa i d’investigació, així com acords en matèria formativa, especialització del personal i l’intercanvi d’experiències en el marc deontològic i estatutari. Pel que fa a la durada, s’estableix que s’allargui durant tres anys, amb l’opció que pugui ser prorrogable en un període equivalent de temps. A més a més, l’executiu va destacar que l’acord no creava cap tipus d’obligació en matèria de dret internacional.

tracking