pandèmia mundial
Reforç del servei telefònic per demanar les TMA
El Govern dobla el personal d'atenció i es planteja externalitzar el servei en cas de persistir el col·lapse
El Govern reforçarà l’atenció telefònica per fer-se les proves TMA. La decisió arriba a causa de l’alt nombre de trucades diàries i la poca capacitat per gestionar-les. El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que des d'aquesta tarda es dobla el personal que atén les trucades, passant de les dues persones a les quatre. A més, ha indicat que en cas de persistir el col·lapse de les línies, se seguirà ampliant el nombre de telefonistes o s'externalitzarà el servei, tal i com ja es va fer durant els doble cribratge massiu a la població.
Jover va assegurar ahir al Diari que els consta que avui en dia el sistema de trucades que s’havien plantejat ha quedat obsolet i que hi ha diversos usuaris que han tingut dificultats per poder concertar una cita prèvia per adreçar-se a l’stop lab que hi ha situat al parc de Bombers de Santa Coloma. De fet, cal recordar que aquest mitjà ahir explicava un cas concret d’una família que finalment va haver de procedir a fer-se la prova en un laboratori privat davant la impossibilitat de poder gestionar-la a través de l’administració. Per la seva banda, Jover va assegurar que no tenien constància d’aquest cas “tan extrem”.
El ministre també va informar que amb aquest increment de l’atenció telefònica es vol retornar a la normalitat que hi ha hagut fins ara. “La nostra voluntat és que la línia telefònica funcioni amb normalitat, el que passa és que el nombre de persones que havíem pensat per fer aquesta feina no ha acabat de ser del tot suficient”.
Malgrat aquestes complicacions a l’hora de gestionar les cites prèvies, el portaveu va indicar que fins ara “no hi ha cap alteració ni cap tipus de saturació en el correcte funcionament de les màquines de detecció els casos positius” ni tampoc amb el funcionament de les persones que sí que s’han pogut fer la prova TMA. De fet, va incidir que hi ha franges horàries en què l’stop lab no compta amb persones que s’hagin de realitzar el tests. “No hem deixat de fer les proves i no va lligat que hi hagi una saturació a la centraleta amb el sistema de proves”, va matisar Jover.
Amb tot això, el nombre de trucades que reben diàriament, l’executiu no les té comptabilitzades però sí que Jover va insistir que actualment es calculen unes 300 proves TMA cada dia. En aquest sentit, va recordar que el servei que s’està donant a la població andorrana no es pot comparar amb altres països, on moltes vegades, si no es presenta una simptomatologia greu, no hi ha la possibilitat d’accedir-hi. “Hem de dir que el que hem fet és una iniciativa ambiciosa”, va concloure el ministre.