Educació

La Universitat Carlemany arrenca a l'octubre amb 4 bàtxelors

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ja n’ha aprovat tres i s’està a l’espera del quart

La Universitat Carlemany arrenca a l'octubre amb 4 bàtxelorsSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Carlemany, impulsada per l’Editorial Planeta i amb cent per cent capital privat, arrencarà d’aquí a dos mesos i oferirà quatre títols de bàtxelor. El primer es començarà a impartir a l’octubre i només es podrà estudiar per internet. Es tracta del bàtxelor online en Enginyeria d’Organització Industrial. Uns estudis dels quals el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar dimecres el decret de creació del títol estatal de bàtxelor. En aquest cas està previst que els estudis, que s’impartiran només en castellà, s’allarguin tres anys. Cada curs tindrà un cost per a l’estudiant de 3.750 euros a l’any. Representen 180 crèdits del Sistema Europeu de Transferència de Crèdits (ECTS)

La resta de títols no començaran fins al novembre. Aquell mes arrencarà el bàtxelor d’especialització online en Energies Renovables per al Desenvolupament Sostenible. Uns estudis que està previst poder aconseguir-los en un any i que tindran un cost per a l’estudiant de 5.250 euros. Es faran exclusivament en castellà i aprovar-los representa 60 crèdits ECTS. Com ha passat amb els estudis d’Enginyeria d’Organització Ambiental, el BOPA va publicar dimecres el decret de creació d’aquest títol estatal de bàtxelor.

El segon títol que es començarà a impartir al novembre és el bàtxelor online en Disseny. L’1 de juliol passat, el Govern va aprovar la seva creació i el BOPA ja n’ha publicat el decret corresponent. Els estudis, que també es faran únicament en castellà, tindran una durada de tres anys, un preu de 3.750 euros per curs i suposen un total de 180 ECTS.

A l’espera del decret de creació per part del Govern, el quart bàtxelor que oferirà la Universitat Carlemany enguany serà el d’especialització online en Energies Renovables per al Desenvolupament Sostenible. Està previst que s’iniciïn al novembre i fer-los també únicament en castellà. La durada prevista és d’un any, el cost de 5.250 euros i el nombre de crèdits ECTS de 60.

En la presentació de la Universitat Carlemany el passat 5 de març a Andorra, l’executiu en cap (CEO) de Planeta Formación y Universidades, Carlos Giménez, va explicar que al centre “s’oferiran titulacions oficials en el marc educatiu europeu” i que “la intenció és que hi hagi bàtxelors, màsters i fins i tot doctorats. Tot i que serà progressiu”.

Giménez va explicar aquell dia que els programes que s’oferiran seran “100% online, per tal que als nostres estudiants els sigui fàcil poder compaginar els estudis i la feina”. A més a més, va afegir que “en els nostres estudis hi haurà competències transversals comunes com són l’emprenedoria, el lideratge o les competències digitals, que pensem que han de formar part de tots els plans d’estudi”.

tracking