Pandèmia mundial

Govern, Consell, comuns i justícia treballen en un full de ruta post-Covid

Delegats de totes les institucions reflexionen sobre el futur econòmic i social del Principat

Govern, Consell, comuns i justícia treballen en un full de ruta post-CovidSFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Govern, Consell General, comuns i justícia han unit forces amb l’objectiu de traçar una ruta amb diferents temàtiques importants per al país un cop acabada la pandèmia. De fet, les parts ja s’han reunit un parell de vegades aquest estiu per començar a plantejar quina estructura tindrà la comissió i per definir les temàtiques a tractar així com els encarregats de fer-ho. Fins ara han assistit a les reunions el conseller general de terceravia Joan Carles Camp, la socialdemòcrata Susanna Vela i la síndica general Roser Suñé. Per part de Govern hi van ser presents els ministres Jordi Torres i Jordi Gallardo i en nom dels comuns la cònsol d’Encamp, Laura Mas, la d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili i el cònsol menor de la capital, David Astrié. La voluntat és que en formi part també la justícia tot i que amb un grau d’implicació menor. Segons fonts coneixedores de les reunions, fins ara el treball s’està duent a terme amb molt bona sintonia malgrat les diferents opcions polítiques implicades.

La voluntat és fer una reflexió general del camí que ha d’agafar el Principat en qüestions clau per al futur del país com ara el turisme, el medi ambient o el model econòmic pel qual es vol optar després del sotrac que ha suposat a nivell general la crisi del coronavirus. Per fer-ho es vol comptar també amb la implicació d’experts del país a més de recòrrer a dades que es puguin facilitar des de l’Institut d’Estudis Andorrans.

Un cop s’hagin definit les temàtiques i els grups que les tractaran, es començarà el treball de reflexió amb les diverses propostes que es posin sobre la taula i finalment es deixaran per escrit les conclusions a les quals s’hagin arribat de forma comuna. La comissió no té intenció, en principi, d’anar més enllà. És a dir, no es té la voluntat que les conclusions que s’extreguin del treball conjunt acabin reformulant-se per entrar al Consell General en forma de projectes o proposicions de llei.

La idea de crear una comissió que treballi en el futur del país la va plantejar el partit socialdemòcrata a mitjans de juliol, que volia construir un espai de diàleg que aglutinés totes les formacions parlamentàries i que alhora també impliqués el Govern i els comuns, com també la participació dels principals agents econòmics i socials.

tracking