Territori

Govern derruirà un edifici que amenaça ruïna al rec del Solà

Govern derruirà un edifici que amenaça ruïna al rec del SolàSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Ordenament Territorial procedirà a l’enderroc d’un edifici del rec del Solà d’Andorra la Vella que amenaça ruïna. En aquesta zona hi ha habilitades les barreres per fer front a la caiguda de rocs del vessant del solà. Unes barreres que protegeixen les vivendes ubicades a la part alta del carrer Mestre Xavier Plana. En el moment de realitzar el projecte de protecció contra la caiguda de blocs rocosos de la zona, el ministeri va comprar una vivenda ja construïda per poder instal·lar en el terreny privat les barreres de protecció.

L’edifici no ha tingut cap ús en els darrers anys i s’ha acabat deteriorant fins al punt que actualment amenaça ruïna. El mal estat s’ha accentuat arran de l’incendi que va patir a principi d’any i que ha acabat afectant bona part de l’estructura de l’antiga construcció.

El Govern ha decidit ara enderrocar l’edifici per evitar accidents a causa de l’entrada de persones i perquè no s’acabi esfondrant. La licitació de l’enderroc, acordada en consell de ministres, s’ha convocat a través d’un concurs de caràcter nacional amb el 14 d’octubre com a data límit per a la presentació d’ofertes. La falta d’accés rodat per arribar a l’edifici condiciona les característiques de l’obra. Això obligarà el futur contractista a transportar la runa amb mitjans especials.

tracking