Pandèmia mundial

L'UdA va pactar amb Govern reduir en un 10% les transferències per la Covid

L’ens ha disminuït partides del pressupost i ha posposat l’inici del màster d’Educació

L'UdA va pactar amb Govern reduir en un 10% les transferències per la CovidARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d’Andorra (UdA) va reduir les transferències del Govern un 10,5% el curs passat arran de la pandèmia del coronavirus. Així ho va afirmar el rector de l’ens, Miquel Nicolau, qui va manifestar que, “tan bon punt va aparèixer el virus i vam veure l’impacte que tenia en l’àmbit econòmic, vam oferir al Govern una disminució de l’import per ajudar”. Així doncs, va explicar que la reducció va afectar el pressupost de la Universitat i van haver de disminuir partides que no eren estratègiques en aquell moment. “Les de mobilitat les vam poder reduir pel tancament de fronteres, hem posposat l’inici del màster d’Educació per a l’any vinent, i altres es van haver d’augmentar per l’increment de la despesa en gels hidroalcohòlics i equips de protecció individual”, va assenyalar.

Nicolau va indicar que per cobrir la manca d’ingressos per part del Govern, el centre va aportar al pressupost part del fons propi per compensar un part de la reducció. “Una part del 10,5% de la transferència era necessària i com que tenim la sort que en els trenta anys d’història, la Universitat mai s’ha endeutat, sinó que ha anat creant romanent propi, vam decidir incorporar una part del superàvit”, va dir. I va afegir que una altra de les accions empreses per l’ens va ser la rebaixa del salari abans que l’executiu aprovés la llei. “Des de la Universitat vam aplicar la reducció del sou als càrrecs nomenats pel centre abans de la legislació de l’executiu”, va destacar el rector.

En referència a les transferències d’aquest curs, “hem negociat amb el Govern un pressupost conservador, és a dir, el que havíem de tenir el 2020 passar-ho al 2021”. En aquest sentit, Nicolau va apuntar que “des de la UdA estem disposats a fer els esforços que siguin necessaris perquè el país es troba en dificultats”, però va puntualitzar que “si ho haguéssim de mantenir de forma permanent, hauríem de fer una reducció de l’activitat del centre”.

tracking