Consell de ministres

Les famílies monoparentals guanyen drets

El Govern les equiparà a les nombroses amb l’objectiu que tinguin els mateixos avantatges

Les famílies monoparentals guanyen dretsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies monoparentals tindran els mateixos drets i avantatges que les nombroses després que ahir el consell de ministres donés llum verd al reglament que reconeixerà aquesta condició. En termes generals, el reglament considera família monoparental la unitat composta per un pare o una mare, un avi o una àvia, o un altre familiar consanguini fins al segon grau, que convisqui amb una o més persones menors.

Els requisits per ser reconegut com a família monoparental són, entre d’altres, que les persones membres de la unitat familiar de convivència acreditin residència efectiva i permanent a Andorra. S’exigeix també que els fills convisquin amb el progenitor, excepte quan es tracti de separacions temporals per raó d’estudis, feina, tractament mèdic, rehabilitació o altres causes similars. Els fills han de ser solters i menors de 18 anys, excepte si tenen la condició de persona amb discapacitat reconeguda per la Conava (en aquest cas no hi ha límit d’edat) o si cursen estudis (s’amplia el límit d’edat fins els 25 anys). En tots els casos, els fills han de dependre econòmicament del progenitor.

El reglament assenyala que la família monoparental perd aquesta condició en el moment que la persona que encapçala la unitat contrau matrimoni o constitueix una unió estable, d’acord amb la legislació vigent.

Segons va explicar el portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, l’objectiu del reglament és identificar i protegir les famílies monoparentals i que tinguin els mateixos avantatges de què gaudeixen les nombroses.

L’atur torna a baixar a l’agost

Jover va aprofitar la roda de premsa per presentar les dades relatives al servei d’Ocupació corresponents a l’agost. A final del més passat hi havia 914 persones registrades com a aturades, 147 menys que al juliol i menys que quan es va batre el rècord històric de persones inscrites al servei d’Ocupació, amb 1.873. Respecte als llocs de treball oferts, a final de mes n’hi havia 770, un 11% més que al juliol, i quant a la prestació d’atur la rebien a 31 d’agost 236 persones, un 27,1% menys que al juliol.

Tot i la caiguda de l’atur continuada des que al juny es va arribar al pic de treballadors sense feina, el portaveu del Govern va advertir que al setembre hi podria haver un nou increment per la “normal estacionalitat de l’economia andorrana”. Jover va indicar que des de l’executiu es treballa “per intentar que no hi hagi aquest repunt”, però va indicar que s’estan centrant i realitzant més esforços “per poder garantir la temporada d’hivern”.

DAVID CERQUEDA DIRIGIRÀ L'AUTORITAT FINANCERA

Govern ha aprovat, a proposta del consell d’administració de l’Autoritat Financera d’Andorra (AFA), el nomenament de David Cerqueda com a nou director general de l’entitat. Cerqueda, nascut a Escaldes, ha ostentat càrrecs d’importància al Grup Godó, Goldman Sachs o BNP Paribas International, entre altres. El nou director de l’AFA va cursar els estudis especialitzats a l’École des Hautes Études Commerciales de París, a la Universitat Brandeis de Boston i a Esade, a Barcelona. Des del 2013 forma part del consell d’administració de l’AFA. El nomenament té una durada de sis anys i, per motius laborals, Cerqueda no prendrà possessió del càrrec fins a l’1 de gener.

Les famílies monoparentals guanyen drets

tracking