Reportatge

L''Alex' porta la neu

La borrasca va complir el que se n’esperava i va arribar carregada de pluja, vent i fred al Principat, així com fortes nevades a les parròquies altes.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La borrasca Alex va fer acte de presència durant la tarda d’ahir, tal com s’esperava. No obstant això, va ser com aquells convidats que saps que arribaran i malgrat tot, sempre causen sorpresa. Així doncs, les previsions del servei de Meteorologia van encertar de ple amb la baixada de la cota de neu, que va passar des dels 2.500 fins als 1.600 metres, deixant un panorama de ple hivern a les parròquies altes al llarg de tota la tarda, amb fortes nevades que van anar des del Clot del Cavall fins al Tarter. D’aquesta manera, els paisatges de les muntanyes divisades des de les valls centrals van oferir una marcada línia d’on començaven i acabaven les nevades que va provocar l’Alex.

On les afectacions van ser més importants va ser al Pas de la Casa, que van obligar el servei de Mobilitat a activar la fase groga. En aquest sentit, el director, Jaume Bonell, va explicar que “estem seguint els procediments tal com els teníem previstos. Res que no ens haguessin avisat ja les previsions meteorològiques”. Bonell també va recordar que des de la part francesa s’havien establert restriccions per als camions de més de 19 tones, situació que va comentar que “és una mesura que ja es pren des de fa anys i el que busca és evitar que es puguin generar embussos a causa de les nevades”.

Bonell va destacar que les mateixes previsions indicaven que la situació no s’allargaria. Igualment, per la part francesa, tal com a la zona andorrana que estava en fase groga, es va establir l’obligatorietat d’equips per circular sobre neu en els darrers trams per arribar a la frontera, tant si era provinent del coll de Pimorent com si es venia des d’Acs-dels-Tèrmes.

Els efectius del COEX van haver de sortir per tal d’evitar que es poguessin acumular gruixos importants a les carreteres de les parròquies altes. Així doncs, tal com es va poder reportar, en la zona més baixa on va nevar es van registrar gruixos que van anar dels tres als vuit centímetres, mentre que a les zones més elevades van rebre una d’aquelles nevades que són dignes dels dies de ple hivern.

L''Alex' porta la neu

tracking