Reportatge

“Ets tu qui em defensa?”

L’acusat d’apropiació indeguda va dir en el judici que la seva advocada no s’havia posat mai en contacte amb ell i que es va assabentar de la vista pel BOPA.

Sala de vistes de la nova seu de la justíciaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Poques situacions més surrealistes hi deu haver que anar a un judici sense conèixer l’advocada que t’ha de defensar. Això és el que va afirmar abans de declarar el presumpte autor d’una apropiació indeguda per un import superior a 600 euros. Encara seia a la banqueta quan va dir que la lletrada mai s’havia posat en contacte amb ell i que s’havia assabentat de la vista per l’avís del BOPA. L’advocada, que havia estat present en la declaració a la Batllia, es va mostrar molt sorpresa i es preguntava en veu alta: “I ara l’he de defensar?”

L’acusat era propietari d’una botiga d’informàtica a l’avinguda Doctor Mitjavila en la qual un seguit de clients van deixar el 2016 aparells perquè els reparessin. Uns dispositius que no van tornar a veure mai més perquè després de dies (i mesos) intentant localitzar sense èxit el propietari, ni a través del telèfon ni presentant-se a la botiga, van descobrir que el negoci havia tancat. Va ser aleshores quan diferents clients van denunciar que no els havien retornat els aparells que havien deixat en dipòsit per reparat. A la llista de productes hi havia un MacBook, un iPad, dos iPhone i altres mòbils i ordinadors. En ser preguntat sobre els fets, l’acusat va defensar que els productes “estaven a la deixalleria” ja que, segons el seu criteri, “ja no tenien valor comercial” en ser difícilment recuperables. I en tot moment va assegurar que havia transmès la informació als seus clients.

Una versió que van desmentir els nou testimonis que van comparèixer. Tots van afirmar que en cap moment se’ls va dir que no es poguessin reparar. A més, n’hi havia que havien deixat uns diners com a paga i senyal i algunes reparacions consistien en canvis de pantalla o de bateria. És per això que el fiscal va demanar dos anys de presó si no abona als perjudicats l’import pertinent al valor dels aparells. L’advocada va demanar l’absolució perquè “no hi ha intenció d’apropiar-se d’una mercaderia” que era “vella i de difícil reparació”. I va explicar que el processat “no va passar l’examen tècnic” necessari per seguir obert i que va patir una “greu depressió”.

tracking