Pandèmia mundial

Més control policial

Govern incrementa la vigilància en els establiments públics per detectar incompliments

Més control policialFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Més policies i més inspectors del Govern al carrer. Més controls als establiments públics. Més vigilància per tal de detectar incompliments de la sèrie de mesures preventives decretades per l’executiu. Aquesta és la fórmula que el consell de ministres va acordar ahir en una reunió extraordinària del Govern amb l’objectiu de frenar el rebrot de la pandèmia de coronavirus que sembla descontrolat després que el pas del cap des setmana hagi comportat la detecció per part de Salut de 260 nous positius, deixant el nombre de casos actius en 702 i en 21 els ingressos hospitalaris.

Les mesures acordades al consell de ministres, que es va dur a terme després de la sessió del Consell General en què es va aprovar la Llei d’admissió a l’FMI, les va anunciar ahir l’executiu en el comunicat de premsa d’actualització de les dades sanitàries en una petita ressenya de només cinc línies. “El Govern ha acordat incrementar el nombre d’efectius que, conjuntament amb la policia, duran a terme controls de seguiment de les mesures preventives en els establiments públics per detectar possibles incompliments”, es podia llegir en la nota de premsa en què s’afegia que, “de la mateixa manera, el Govern convocarà una reunió urgent amb els cònsols per establir noves vies de col·laboració per fer seguiment de les mesures de contenció de la pandèmia”.

Cal recordar que a més dels agents de policia que es puguin desplegar pels carrers, la responsabilitat de controlar el compliment de les mesures adoptades per l’executiu dirigides als establiments públics recau en el cos d’inspectors del Govern. Són mesures com ara l’obligació de mantenir la distància de seguretat entre taula i taula, l’ordre que no hi hagi més de dos clients per taula en els bars i cinc en els restaurants, la prohibició de servir a la barra o el vet a fumar a les terrasses dels locals de restauració.

D’altra banda, el consell de ministres va acordar fer un seguiment de l’evolució del rebrot per tal de valorar si ha de prendre mesures preventives addicionals.

tracking