Justícia

El conductor que va atropellar un home i el va matar pot ser acusat d'assassinat

En un aute del Tribunal de Corts es refereix a aquesta tipificació per denegar la llibertat

El conductor que va atropellar un home i el va matar pot ser acusat d'assassinat

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La setmana que ve serà crucial per al futur del turista estranger que va atropellar mortalment un home davant del McAuto d’Andorra la Vella. La declaració dels diferents testimonis ajudaran la instrucció a dilucidar si tipifica el delicte com a assassinat o homicidi dolós, situació que faria variar molt la condemna en cas que fos declarat culpable.

La representació lletrada de la família de la víctima –conductor d’autobusos d’una companyia andorrana– va explicar ahir que l’advocat del metge havia demanat la llibertat provisional, a la qual es va oposar, i que Corts va denegar. La instrucció continua el seu curs i, segons ha pogut saber el Diari, hi ha un moment a l’aute en què es va referència a assassinat, que es diferencia de l’homicidi quan hi ha acarnissament, traïdoria o nocturnitat.

Hi ha diverses versions que difereixen. L’acusació particular manté que el difunt va passar per la part davantera del vehicle sense pensar de cap de les maneres que el conductor arrencaria i li passaria per sobre, i sense el mínim temor del fatal desenllaç. Per això l’acusació considera que no es pot descartar que sigui jutjat per assassinat en lloc d’homicidi dolós. Pel que fa al moment clau dels fets, fonts judicials neguen que la víctima donés cops al capó del vehicle del turista, fet que sí que van declarar alguns dels testimonis que van veure els fets.

L’atropellament va tenir lloc el 21 d’agost. Corts va denegar la llibertat provisional basant-se en el risc de fugida de l’individu per sostreure’s de l’acció de la justícia, atès que es tracta d’un turista espanyol. Així mateix, Corts va argumentar que atorgant la llibertat al conductor del Mercedes Benz GLC es podia perjudicar el desenvolupament normal de la instrucció. L’advocat de l’odontòleg –resident a Vilanova i la Geltrú i de 62 anys– va al·legar que el seu client en cap moment va tenir la intenció de fer mal i que va actuar instintivament.

tracking