Pandèmia mundial

Espot decideix autoconfinar-se

El cap de Govern s’aïlla deu dies després d’haver estat en contacte amb un positiu ahir al matí

Espot decideix autoconfinar-seFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, es troba confinat a casa des d’ahir a la tarda després d’haver estat en contacte amb una persona que ha donat positiu a les proves per detectar el coronavirus.

Espot, segons va informar ahir un comunicat del Govern, va mantenir durant el matí una reunió de treball amb una persona que a la tarda va rebre la confirmació que havia donat positiu. Tot i que en tot moment des de Govern asseguren que es va mantenir la distància de seguretat i es va fer ús de la mascareta, Espot va decidir aïllar-se durant deu dies per poder seguir els protocols que han estat establerts pel ministeri de Salut.

Les autoritats sanitàries van considerar que el seu cas es tractava d’una vigilància passiva, amb la qual cosa el cap de Govern podria anar i tornar de casa a la feina. Malgrat això, Espot va decidir mantenir un principi de prudència tenint en compte que en ser un càrrec públic tenia previstes diverses reunions i actes de cara als pròxims dies. A més a més, s’ha de tenir en compte que encara no es pot fer la prova TMA fins que no passi el període d’incubació del virus, que oscil·la entre els quatre i els dotze dies.

Amb tot plegat, l’executiu va assegurar que en cap moment prescindirà de la feina i, per tant, Espot continuarà exercint la seva tasca telemàticament.

D’aquesta manera, el consell de ministres previst per avui es durà a terme de manera semipresencial. En aquesta trobada, tots els membres de l’executiu analitzaran i avaluaran l’evolució de les dades epidemiològiques, per tal de prendre les decisions escaients si es considera oportú per pal·liar els efectes del virus.

En la reunió celebrada ahir a la tarda entre els cònsols i l’executiu per tractar els protocols a seguir per fer front a la pandèmia, Espot ja no en va formar part i només hi va ser present el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El cap de Govern no ha estat l’únic càrrec públic que ha estat confinat per culpa del virus. En aquest sentit, cal recordar que durant els mesos més forts de la pandèmia hi va haver, entre altres, Martínez Benazet, qui va mantenir l’actualització sanitària diàriament de manera telemàtica. El cas del titular de Salut també va derivar per haver tingut contacte en una reunió amb un professional sanitari d’un col·legi i que va donar positiu.

tracking