Presentació del ministre de finances

La inversió en obra pública disminuirà en 10 milions el 2021

Jover apel·la a la contenció de la despesa i sosté que el privat pot “mantenir” el ritme del sector

La partida d'inversió destinada a l'obra pública disminuirà en 10 milions el 2021

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha un ministeri en el qual la contenció de la despesa amb la qual propugna el Govern es farà notar és el d’Ordenament i Territori, que disminuirà un 19% respecte als números de l’actual exercici. En aquest sentit, tal com va informar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, la partida d’inversió que figura en el projecte de llei del pressupost del 2021 destinada a l’obra pública és de poc més de 42 milions d’euros, que suposa una rebaixa de 10 milions d’euros respecte als números de l’actual exercici. “La inversió privada està funcionant a molt bon ritme i pot mantenir el sector de la construcció. No és necessari que el ritme de la inversió pública sigui igual”, va afirmar el titular de Finances, qui va apuntar que la dinàmica dels darrers anys propiciava “una inflació del sector” ja que els papers estaven intercanviats.

A tall d’exemple, Jover va repassar algunes de les principals infraestructures en les quals es mantindrà la inversió: 2,9 milions d’euros a la Portalada, 2 milions pel conveni amb França per l’RN-20, 2 milions a l’escola andorrana de batxillerat, 1,3 milions a l’ampliació de l’escola de Santa Coloma, 1,25 milió d’euros al pla Renova, un milió d’euros al centre escolar Fiter Rossell i un milió d’euros al SAAS per efectuar la reforma del servei d’urgències, així com també a l’hospital de dia. Paral·lelament, el ministre va fer referència al recinte multifuncional i va assegurar “que no té un pes rellevant” en els pressupostos, ja que està en la fase de projecte d’estudis i compta amb una inversió d’aproximadament 100.000 euros.

Limitacions per cobrir places

D’altra banda, el titular de Finances va informar que de cara al 2021 només es cobriran les baixes que superin els períodes de 45 dies. “Les baixes no les cobrirem immediatament. Els diferents departaments han de poder suplir les tasques”, va manifestar Jover. En aquesta línia, des de l’executiu només es mantindrà la contractació de vuit places de policia que ja figuren en els pressupostos de l’any vinent.

Precisament, en el capítol de les despeses de personal hi ha una disminució de l’1% que suposarà una caiguda de més de 700.000 euros. De totes maneres, pel que fa a la resta de despeses corrents, tant les financeres com les transferències corrents augmentaran un 5%, mentre que en el cas del consum de béns corrents i serveis es mantindrà en xifres pràcticament idèntiques a les de l’any passat.

La partida d'inversió destinada a l'obra pública disminuirà en 10 milions el 2021

tracking