Comunicació

Mor el periodista Àlex Lliteras, gran referent de la ràdio local

Va presentar més de 3.000 programes del magazín ‘Ara i aquí’, a RNA

Mor el periodista Àlex Lliteras, gran referent de la ràdio localFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“M’estimo la ràdio.” Així es descrivia en la biografia de Twitter el periodista Àlex Lliteras, traspassat ahir als 59 anys d’edat. Va dedicar a aquest mitjà dues dècades, des de les ones d’A7 Ràdio, primer, i, sobretot, de Ràdio Nacional d’Andorra. L’Ara i aquí, que va dirigir i presentar des dels seus inicis, va esdevenir el programa emblemàtic de la ràdio pública andorrana. Durant els més de 3.000 programes i 18 temporades que va conduir aquest magazín matinal, marcadament informatiu, van passar milers de protagonistes, des dels alts càr­recs fins a qualsevol ciutadà amb una història per explicar. També va moderar i conduir amb èxit nombrosos debats electorals, tant a la ràdio com a la televisió pública, i el programa Modus vivendi.

El portaveu del Govern va finalitzar la roda de premsa del consell de ministres amb paraules de record emocionat de Lliteras, unes mostres de condol que es van multiplicar a les xarxes socials. “Hem perdut una gran veu”, va concloure Jover.

Lliteras, jugador i aficionat al bàsquet, arriba a Andorra el 1991 per integrar-se a la redacció de l’Informacions Diari. Un any després s’incorpora a la redacció del Diari d’Andorra, mitjà en què el dia 27 passat firmava la seva dar­rera columna. Al Diari és on es converteix en un dels periodistes esportius de referència fins que el 2001 fa el salt a la ràdio, un mitjà que ja no abandonaria.

“Soc un d’aquells (pocs o no) que gaudeixen molt, moltíssim, de la seva feina”, va explicar Lliteras. Són molts el que des d’ahir lamenten no poder seguir gaudint d’ell i de la seva feina.

tracking