Societat

El protocol de l'UdA detecta un cas de maltractament

La universitat formarà els professionals que intervenen en l’àmbit d’aquesta xacra

El protocol de l'UdA detecta un cas de maltractamentSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’acompanyament a l’estudiant (SAE) de la Universitat d’Andorra (UdA) ha permès detectar un cas de violència de gènere que ja ha estat derivat a l’àrea de Polítiques d’Igualtat de l’executiu. El servei, durant el primer any de funcionament, ha tractat vuit casos, tot i que cap de relacionats amb la violència de gènere. Les dades les va explicar el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, ahir en l’acte de signatura d’un conveni amb el ministeri d’Afers Socials que permetrà que des del centre es formi professionals de diferents col·lectius en la prevenció i tractament de la violència de gènere.

En el seu parlament, Nicolau va destacar que la lluita contra la violència de gènere és una de les prioritats de la universitat, i va posar com a exemple la recent creació d’un grup de treball per dotar l’UdA d’un pla d’igualtat de gènere, així com el bon funcionament del servei d’acompanyament a l’estudiant que permet detectar i donar un suport als estudiants amb necessitats psicosocials o que pateixen situacions de vulnerabilitat.

Conveni amb l’UdA

El conveni signat ahir té com a objectiu la formació bàsica i capacitació dels professionals que intervenen de forma directa o indirecta en l’àmbit de la violència de gènere i domèstica. La formació, que rebran unes 200 persones, està orientada a tots els professionals concernits en les diverses àrees d’actuació en les fases de prevenció, detecció i intervenció amb víctimes de violència de gènere i domèstica. Per aquest motiu, el curs es diferencia en dos nivells: el bàsic, adreçat als que intervenen indirectament, i el de capacitació per als que ho fan directament, aportant tractaments específics per als diferents tipus de vulneració. Hi haurà set sessions de cinc hores de durada cadascuna per a policies, personal del SAAS i dels set comuns, i membres del Col·legi de Psicòlegs i del d’advocats.

tracking