Cossos especials

Interior haurà de tornar a revisar el polèmic concurs d'oficials de policia

Els juristes de Govern estimen part del recurs interposat per un dels policies

Interior haurà de tornar a revisar el polèmic concurs d'oficials de policiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip jurídic del Govern ha estimat en part el recurs administratiu interposat per un sotsoficial de policia que estava en desacord amb els resultats del concurs de promoció interna per cobrir set places d’oficial que es va dur a terme el 2015. El recurs interposat reclamava que s’invalidés el concurs argumentant que no s’han tingut en compte hores acreditades de formació, però també per la “il·legalitat” del comitè tècnic de selecció que, al·lega, està compost per un membre menys dels previstos i per dos més que no han estat degudament ratificats pel ministeri d’Interior. La resolució indica que cal anul·lar l’acta dictada pel comitè tècnic de selecció del 6 de maig del 2020 i que s’han de “retrotraure les actuacions i nomenar un nou membre del comitè per tal de valorar novament els candidats del concurs-oposició”.

Dit d’una altra manera, Interior haurà de revisar un concurs que ja va ser polèmic en el seu dia per sospitar que alguns dels candidats que s’hi van presentar havien tingut accés a les preguntes de l’examen. Vist el malestar que els dubtes van generar entre els agents del cos, el director de la policia, Jordi Moreno, va decidir ordenar en aquell moment una investigació per concloure si s’havia filtrat el contingut de l’examen, però els fets no es van poder verificar. Un dels punts que van fer sospitar els agents és que les dues primeres notes van ser molt altes, un 10 en un cas i un 9,5 en l’altre.

El cas fa temps que porta cua tant en l’àmbit administratiu, en el qual encara resta un altre recurs interposat per un sotsoficial per respondre, com en el judicial. El Tribunal Superior ja obligava l’administració a revisar la valoració dels resultats en una sentència del 21 de febrer.

tracking