Un mort amb Covid i 128 contagis nous

La incidència de la infecció torna a pujar i es mantenen 25 malalts hospitalitzats

Hospital, Ambulància

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un padrí de 78 anys amb coronavirus va morir ahir a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell després d'haver estat ingressat a l'UCI afectat per la Covid, segons ha informat el ministre de Salut, que ha assenyalat que l'home estava ara a planta i ha patit una patologia cardíaca. Joan Martínez Benazet ha explicat que la defunció es comptabilitza com la víctima 55 de la pandèmia tot i que s'ha de fer un estudi de mortalitat acurat per determinar si ha mort per la Covid o amb la Covid.

Aquest és el segon òbit al país en les últimes hores que registren de nou un augment de la incidència de l'epidèmia de coronavirus ja que el ministeri ha diagnosticat 128 contagis nous i un increment de la taxa de reproducció del virus RHO d'1,9 amb una incidència acumulada de mil per cada 100.000 persones.

La xifra total d'afectats s'eleva a 2.696 amb 1.840 corresponents a la segona onada i 827 casos actius. La situació millora lleugerament a l'UCI on hi ha cinc pacients, dos menys que ahir, i tots ells estan amb ventilació mecànica. A planta hi ha una vintena de contagiats, després del trasllat de dos ingressats a cures intensives, un dels quals és el difunt d'anit. I a l'àrea de geriatria d'El Cedre hi ha 14 padrins de Salita, segons ha detallat el ministre que ha anunciat que demà hi haurà cinc altes d'infectats que evolucionen correctament i que les recuperacions fins ara són 1.814.

El titular de Salut ha remarcat que la pressió sanitària encara està en un nivell baix i ha recordat que en activar-se la fase 2 del pla de contingència a l'hospital s'ha reduït un 80% l'activitat quirúrgica "per tenir anestesistes disposats a donar suport a l'àrea d'intensius". I ha destacat que la plantilla del centre s'ha reforçat i hi ha menys casos de Covid-19 entre els professionals sanitaris i ha incidit que en la primera fase de la pandèmia un 50% dels contagiats eren professionals de la salut. El ministre ha insistit que s'ha contractat més personal per fer front a l'increment de feina derivat de l'epidèmia de coronavirus i hi ha més anestesistes que podrien estar a l'UCI, dos geriatres nous i més personal d'infermeria i auxiliars.

Inspecció a Salita

Martínez Benazet ha explicat que dissabte passat és va fer una inspecció sorpresa a la residència Domus Salita d'Escaldes després de detectar-se el dia anterior el brot d'11 positius i es va trobar tot "en situació correcta". I ha indicat que tots els contagiats són interns i professionals de la mateixa planta del centre "i potser un professional es va infectar i ho ha transmès però no ha passat a cap altra planta".

El ministre ha destacat que s'ha reforçat la plantilla orgànica d'infermeria i auxiliars a El Cedre i que s'està reforçant l'atenció a la gent gran i les mesures per retardar la dependència en l'envelliment amb els nous programes del SAAS.

tracking