Pandèmia mundial

Defunció d'un padrí de Salita i cinc positius més al centre

Salut registra la defunció a la llista de 54 víctimes que han perdut la vida pel virus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un padrí de Salita que estava diagnosticat com a positiu per coronavirus va morir ahir a la tarda, segons va informar el Govern. El ministeri de Salut va especificar que s’havia detectat que el resident patia Covid-19, però que la seva defunció no ha estat per la malaltia sinó perquè ja es trobava “en la fase final de la seva vida”. Tot i així, i seguint el criteri de Salut que des del mes de març registra les defuncions amb coronavirus com a víctimes de la pandèmia, la mort del padrí de Salita va esdevenir la víctima mortal número 54 a Andorra a causa de la Covid-19.

Paral·lelament, el ministeri de Salut va anunciar que s’han fet nous cribratges als interns de la planta on es van detectar els positius la setmana passada, quelcom que ha permès detectar sis contagis més, un dels quals era el padrí difunt. En aquest sentit, els cinc residents han estat traslladats a El Cedre, on es troben ingressats a la planta Covid, i se sumen als nou que ja acollia el centre sociosanitari de Santa Coloma.

Baixen les hospitalitzacions

D’altra banda, un dels pacients hospitalitzats a la planta Covid va rebre ahir l’alta mèdica, raó per la qual el total de malalts ingressats per la pandèmia va baixar a 26. No obstant això, el que sí que s’agreuja és la situació a cures intensives, on continuen set afectats, però amb la diferència que n’hi ha un més que necessita el suport de la ventilació mecànica, segons va informar el SAAS.

Així doncs, els ingressos per coronavirus es concreten en 19 persones a planta, una menys que dimecres, i ara són 14 els padrins de la residència Salita afectats per la infecció que resten a l’àrea medicalitzada d’El Cedre des de divendres passat. En resum, la incidència de la pandèmia deixa 2.568 contagiats a Andorra, amb 198 positius els últims dos dies i 800 casos actius, segons les dades actualitzades pel titular de Salut en la roda de premsa posterior al consell de ministres que va tenir lloc dimecres. A més, la xifra de recuperacions va augmentar en un centenar de persones, fins als 1.715 afectats que han negativitzat el virus.

Per tot plegat, el ministre va fer una crida al compliment de les restriccions sanitàries i va demanar a la ciutadania reduir la interacció social per evitar l’agreujament de la situació, recordant que la pressió sobre els recursos sanitaris va a l’alça i que a l’UCI hi ha intubats quatre pacients d’entre 61 i 67 anys amb un delicat estat de salut pels efectes de la Covid-19. A tot això, cal recordar que en el decret que ahir va entrar en vigor ja es van anunciar mesures dràstiques com l’anul·lació de les sortides dels residents dels centres sociosanitaris i la prohibició de les visites de les persones de l’exterior, és a dir, dels familiars.

Mor un padrí de Salita i es detecten cinc positius més

tracking