Pàrquings gratuïts per a turistes que esquiïn el cap de setmana

Mas afirma que és una mesura per incentivar que facin vida a la parròquia

Pàrquings gratuïts per a turistes que esquiïn el cap de setmanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp preveu fer gratuïts els pàrquings comunals del centre de la parròquia als turistes que vinguin a esquiar durant el cap de setmana. Així ho va afirmar ahir durant la sessió de consell la cònsol major, Laura Mas, qui va manifestar que és una mesura que ja portaven al programa electoral i la voluntat és engegar-la aquesta temporada. “Serà molt profitosa per incentivar que els visitants facin vida a la parròquia i no baixin directament a la capital”, va indicar. En aquest sentit, el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, va explicar que la idea és oferir un mínim de dotze hores d’aparcament gratuït perquè els turistes “puguin anar a esquiar i gaudir de la parròquia”.

Tanmateix, des de la minoria comunal, el líder del PS, David Rios, va comentar que una altra de les propostes que estudia la corporació és la creació de vals de descompte per acabar d’incentivar que consumeixin i pernoctin a Encamp.

Durant la sessió de consell el comú també va aprovar la reducció del 20% de l’impost de radicació del 2020 a les activitats comercials de la parròquia. Mas va indicar que és una proposta sorgida del pla de xoc per la pandèmia del coronavirus i està pensada per donar un impuls al sector comercial, “que va tenir una gran afectació per la Covid-19 durant la primera onada”. Així, va manifestar que les empreses que s’hi vulguin acollir han de presentar la sol·licitud abans del 30 de novembre. Per accedir-hi els interessats han de presentar el rebut del pagament de l’impost i no han de tenir deutes pendents amb la corporació.

tracking