Pla de vigilància durant tot l'any als nuclis amb animals de companyia

Hi ha 158 centres o instal·lacions repartits arreu del territori que reben aquests tipus d'animals, com són perruqueries o centres veterinaris

La taxa de tinença de gossos i Naturlandia, als set tuits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern està dissenyant un pla de vigilància per controlar durant tot l'any els nuclis que tenen animals de companyia, especialment gossos. L'objectiu ésvetllar i verificar que les instal·lacions i els mètodes de maneig que s’hi apliquen són conformes als principis i regles per les quals es regeix el benestar animal i dret de protecció en la tinença.

La ministra de Medi ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat aquest matí que el pla preveu un control anual dels centres i que en cas de detectar irregularitats es faran inspeccions més periòdiques a fi d'assegurar que els titulars o responsables emprenen les accions per corregir-les i que, de no ser així, s'obriran expedients sancionadors.Calvó ha assegurat que aquesta nova tasca diària es pot dur a terme gràcies a l'externalització de la gestió de la gossera i gatera oficials a les entitats, fet que ha permès reorganitzar el personal del departament d'Agricultura i seran qui a partir d’ara facin les inspeccions diàries.

El ministeri ha dut a terme una campanya entre maig i octubre on ha pogut detectar que hi ha 158 centres o instal·lacions amb animals de companyia repartits arreu del territori. D'aquests 83 són considerats "nuclis zoològics" perquè tenen més de cinc animals de companyia, dels quals la gran part dels centres son perruqueries canines, clíniques veterinàries o centres destinats a activitats esportives i recreatives que han de complir amb la normativa que marca el regla. Els75 restants són considerats centres detenció d’animals de companyia perquè en tenen menys de cinc i per tant no han de complir la normativa referents als nuclis zoològics. De tots els centres, s’han inspeccionat 64 dels quals 54 compleixen amb la normativa establerta mentre que els altres 10 estan en fase de requeriment d’adequació de les seves instal·lacions. Quatre d’aquests centres a més del condicionament dels equipaments, també se’ls ha requerit regularitzar la situació administrativa, a efectes que es constitueixin com a nuclis zoològics perquè s’ha pogut constatar que s’hi detenen més de cinc gossos.

Els ciutadans o les associacions que vulguin denúnciar o fer queixes relacionades amb aquests nuclis podran adreçar-se al ministeri a través del telèfon +376 336 705 o per correu electrònic proteccioanimal@govern.ad. Durant la jornada laboral l’atenció es farà a través del departament d’Agricultura i en festius s’encarregarà el cos de banders.

tracking