Pandèmia mundial

Salut es planteja portar metges cubans si falta personal sanitari

Reunió del ministre de Salut amb els familiars de residents a El Cedre

Cuba i els EUA s'enfronten per l'ajuda dels metges i de les infermeresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut es planteja tornar a portar sanitaris de Cuba per treballar en l'atenció de pacients Covid si la pandèmia es descontrola i provoca que falti personal, segons va comentar ahir Joan Martínez Benazet en una reunió amb familiars d'interns d'El Cedre. El ministre va indicar que el conveni amb les autoritats de l'illa caribenya que va permetre portar metges i infermeres la primavera passada encara està vigent i que es pot tornar a demanar personal si és necessari reforçar els sanitaris d'Andorra.

Martínez Benazet va mantenir ahir al vespre dues trobades amb familiars de residents per informar sobre la situació al centre sociosanitari i les mesures que inclou el pla previst per atendre malalts de coronavirus. El ministre va assegurar que només s'habilitarà una planta Covid, la cinquena, que té cabuda per a 22 persones i on s'atendrà tota la gent gran contagiada del virus i que no s'hi destinaran més espais per a aquests afectats. I va remarcar davant les preguntes dels familiars que garanteix que no hi ha risc de contagi per a la resta de la residència perquè aquesta planta està "sellada" i que inclús s'ha fet un envà davant l'ascensor.

El ministre ha assenyalat en la roda de premsa d'actualització de dades aquest migdia que el personal corresponent a l'àrea Covid no interactua amb la resta de treballadors i ha especificat que s'ha fet una auditoria per revisar els circuits i els punts vulnerables a la residència per part d'una experta en bioseguretat "i es va garantir que no pot passar". I ha emfatitzat que el virus pot entrar a El Cedre perquè els propis empleats es poden infectar o per familiars que visiten els residents i per això s'ha decidit prohibir les visites i les sortides dels interns. Com a mesura de seguretat s'han ampliat els cribratges als centres sociosanitaris que es fan de manera setmanal.

El titular de Salut va anunciar que les visites als interns d'El Cedre es reprendran en 15 dies amb TMA prèvia de la persona que vol veure el resident i que es podrà visitar els pacients de Covid que estiguin en la fase final de la vida.

Catorze padrins contagiats a la residència Salita ocupen de moment l'espai de la planta Covid d'El Cedre. Nou van ser traslladats divendres passat i cinc més ahir a la nit.

Alerta entre familiars de residents a El Cedre

tracking