Pandèmia mundial

'Stop lab' a peu de carrer

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Encamp va estrenar ahir l’stop lab mòbil. El dispositiu, que està pensat per a les persones que tinguin més dificultats per desplaçar-se a la capital, pot fer entre 120 i 150 proves al dia. I en la seva inauguració en va fer més de 130. Els ciutadans ja van poder començar a demanar hora dimecres a través del metge referent o trucant al 821 955, i passades les onze ja s’havien fet el test 70 persones, la majoria gent gran. Així ho va explicar la infermera Mar Velázquez, que va dir que la gent està “molt agraïda”. I també va apuntar que “la gent ve amb molta por potser d’altres vegades que ha tingut una mala experiència, perquè no és gaire agradable”. I va afegir que, amb tot, “la gent gran ve molt més encantada perquè té molta més por al virus que a la prova, diuen que ho repetirien tantes vegades com calgués”.

La Sílvia Pastor va ser una de les persones que ahir es va atansar a l’stop lab mòbil per fer-se la TMA, i ho va fer acompanyada de la seva filla petita: “Tenim el germà gran que està a l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp i tot el seu entorn proper de la classe ha donat positiu i, com que ens comencem a trobar malament, volíem descartar que fos coronavirus perquè potser és un refredat normal o una grip.” Sobre la gestió que ha fet el centre de la situació va indicar que “ens han mantinguts informats en tot moment i no tenim cap cosa a dir, la dificultat potser és el control de cadascun dels nens quan surten de l’escola”. “Són nens de diferents parròquies i és fàcil que, si no tenen una simptomatologia clara, es pugui escampar”, va valorar, per destacar que “això ens ha ensenyat que no ens podem relaxar”.

Sobre el dispositiu, el director de la Creu Roja, Jordi Fernández, va detallar que consta de dos vehicles i que les proves es fan a l’interior: “El podem desplaçar on calgui.” I va indicar que la situació epidemiològica d’Encamp s’oferia a començar les proves a la parròquia, i que “mentre seguim tenint prou gent per fer-se les proves té sentit mantenir-lo aquí”. Amb tot, va remarcar que “estem a les ordres del ministeri per si després d’Encamp hi ha un altre lloc que calgui reforçar”. Fins i tot, va assegurar que “seria possible muntar més stop labs mòbils si fos necessari”. A l’stop lab mòbil hi treballen 18 persones que la Creu Roja ha captat per a aquest dispositiu. L’horari és de vuit del matí a vuit de la tarda i es triga tres minuts a fer la prova.

'Stop lab' a peu de carrer

tracking