Cultura

Èxit de participació en el segon curs d'artesans de pedra seca

Una cinquantena de persones del país i de l'estranger han conegut les parts teòriques i pràctiques d'aquest tipus de construcció

Una cinquantena de participants finalitzen el segon curs de pedra secaGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició del curs d'artesans de pedra secahafinalitzat avuiamb la participació d'una cinquantena de persones. La formació ha durat quatre setmanes, ja que va començar el passat 14 de setembre, i ha comptat amb l'assistènciade gent del país, però també de persones que venien de l'estranger, fet que li ha donat un caire internacional. El curs estava dividit en dos nivells, un inicial i un altre avançat, i ha comptat ambels coneixementsen la part pràctica del mestre marger RogerSoléi del tècnic del comú d'Escaldes CarlesOrdóñez, i en la part teòrica hi han participat el director tècnic delCenma, Ramon Copons, i el cap i la tècnica de l'Àrea de Béns Immobles del Departament de Patrimoni Cultural, David Mas i Lídia Torres.

El curs s'ha estructurat amb una part de formació inicial dedicada als murs de contenció i murs de doble cara i una altra de més avançada sobre la intervenció en camins, especialment la restitució de terraplens i empedrats i la construcció de barraques. Ha destacat la gran participació de tècnics dels comuns que es dediquen a la gestió de boscos, camins i urbanisme, així com empreses de la construcció i la gestió de la natura, guies de muntanya, enginyers, arquitectes i restauradors, particulars i fins i tot professors de cinema.

Aquesta edició també ha comptat amb un curs específic dedicat als joves que formen part del programa Focus 16-20 i del Cos de Voluntaris per la Natura, L'objectiu era que els joves coneguin el món dels margers i ha estat la primera pedra per consolidar aquesta formació dins d'ambdós projectes, que els pot motivar a fer un relleu generacional d'aquestofici.

tracking