Laika es personarà com acusació per la mort a trets d'un gat

Apapma s’hi suma com a part interessada

Laika creu que s'ha de conscienciar els amos de gossos perillososFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació animalista Laika es personarà com a acusació particular per la mort a trets d’un gat el passat 11 d’octubre a Pal, a la Massana, quan dos homes de 21 i 54 anys li van disparar i el van deixar mort davant l’estupefacció dels veïns. Des de Laika han deixat clar que “aquests comportaments són inacceptables i intolerables en la nostra societat” i han afegit que “demanem a la justícia que faci complir la llei davant un acte inqualificable. L’entitat animalista ha exposat també que aquesta actuació l’emprenen conjuntament amb Apapma.

Per la seva part Carles Iriarte, president d’Apapma, ha destacat que “ens en vam poder assabentar per la denúncia que va fer la gent que va veure com passava”, i va afegir que “malauradament, no és el primer cas que hi ha un animal mort a trets. Ja n’hi va haver un altre a l’Aldosa de la Massana i són unes actituds que no es poden tolerar”. Iriarte ha confirmat que Apapma es presentarà com a “part interessada” durant el procés judicial contra els autors dels fets, que cal recordar que van ser detinguts per part de la policia després de l’alerta veïnal, conjuntament amb Laika. El president d’Apapma ha destacat que “és molt important que no es minimitzin fets com aquest perquè no es pot entendre que algú vulgui matar un animal domèstic, encara que sigui teu, i menys si no hi ha hagut cap atac”. Finalment, Iriarte ha indicat que la seva voluntat és que “es pugui aplicar la llei en tots els termes que s’han establert”. Sobre els terminis en què es mourà, a partir d’ara, el procediment, des de les dues entitats animalistes no han volgut avançar cap possible situació i han afirmat que “està en mans del nostre advocat per veure com s’ha de procedir”.

Així doncs, Iriarte va confirmar que Apapma es presentaria com a “part interessada” durant el procés judicial contra els autors dels fets, que cal recordar que van ser detinguts per part de la policia després de l’alerta veïnal. El president d’Apapma va destacar que “és molt important que no es minimitzin fets com aquest. Perquè no es pot entendre que algú vulgui matar un animal domèstic, encara que sigui teu, i menys si no hi ha hagut cap atac”.

Finalment, Iriarte va indicar que la seva voluntat és que “es pugui aplicar la llei en tots els termes que s’han establert”. Sobre els terminis en què es mourà, a partir d’ara, el procediment, des d’Apapma no van voler avançar cap possible situació i van afirmar que “està en mans del nostre advocat per veure com s’ha de procedir”.

tracking