Pandèmia mundial

Atorgats 195 ajuts extraordinaris al lloguer per la pandèmia

Afers Socials va rebre 560 sol·licituds de persones afectades per les mesures excepcionals de tancament d'activitats

Filloy demana proves a Stop Violències sobre les acusacionsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Afers Socials ha donat 195 ajuts extraordinaris a l'habitatge arran del canvi de criteris per atorgar ajudes que es va aprovar per atendre les persones afectades per les mesures excepcionals de tancament d'activitats per la pandèmia de la Covid-19. Les dades figuren en la resposta escrita del ministeri al conseller del PS, Carles Sánchez, publicada avui on s'assenyala que el canvi legislatiu per optar a aquests ajuts va estar vigents entre el 20 de març i el 30 de juny i que en total es van rebre 560 sol·licituds, de les quals 350 van ser desestimades i una quinzena es van retirar.

El ministeri informa al conseller que 173 ajudes es van concedir a demandants considerats de col·lectius no vulnerables, una desena a famílies monoparentals, vuit a joves i quatre a famílies nombroses i la mitjana de l'import va ser de 355,77 euros. El criteri principal per atorgar aquests ajuts extraordinaris era haver perdut la feina i haver vist reduït els ingressos a conseqüència de les mesures decretades pel Govern per la pandèmia de coronavirus, a més de complir els bàrems de situació econòmica fixats per als ajuts a l'habitatge, i precisament continuar tenint feina ha estat la causa de la majoria de les denegacions. Afers Socials detalla en la resposta parlamentària que s'han desestimat 178 peticions perquè els sol·licitants no havien perdut el lloc de treball, altres 56 perquè l'havien perdut però per causes alienes a les mesures de la Covid-19, mig centenar no s'han acceptat per no complir els requisits econòmics i la mateixa quantitat per portar menys d'un any residint al Principat. El ministeri incideix que en aquests casos si ha fet falta s'han tramitat altres ajuts dels serveis socials als demandants.

El ministre Víctor Filloy informa al conseller socialdem``ocrata que al juny es va produir un retard en el pagament d'aquests ajuts ocasionals aprovats en les mesures del 23 de març perquè el final de l'emergència es va declarar el 9 de juny però les ajudes s'havien de pagar fins al final del mes en curs i va fer falta incrementar la partida per abonar-los.

tracking