pandèmia mundial

El nombre d'aturats baixa fins els 810

Les dades al servei d'Ocupació han mostrat un altre mes de millora

Més de mig milió en ajudes per als aturatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha celebrat que després del pic d'aturats registrat el passat maig, amb més de 1.700 persones, les dades de treball van continuar millorant el setembre per quart mes consecutiu. El servei d'Ocupació va registrar una nova baixada del nombre d'inscrits en recerca de feina i va tancar amb un total de 810 aturats, un 11,4% menys que el mes d'agost, que va cloure amb 914 demandants de feina.

Per contra, el nombre de persones inscrites en recerca de millora de treball va augmentar de l'agost al setembre, passant dels 548 als 615. A més, el nombre de llocs de treball oferts per Ocupació va baixar un 8% respecte l'agost. Es van oferir 708 llocs, mentre que l'agost van ser de 770. Gallardo ha explicat que és una situació habitual de cada any ja que al mes de setembre no hi ha una activitat econòmica tant voluminosa com a l'agost.

El mes passat es van realitzar un total de 69 contractacions directes a través d'Ocupació, de les quals 38 anaven relacionades amb el programa específic de Govern de contractació al servei públic. Gallardo ha avançat que la intenció és renovar el programa sense que hi hagi una suspensió una vegada acabin els sis mesos de termini previstos.

Així mateix, el mes passat es beneficiaven de la prestació per desocupació involuntària un total de 184, de les quals 53 eren decretades per Govern i 131 arran de la situació provocada per la Covid-19. L'import total d'aquesta ajuda ascendeix a 103.204 euros.

Per altra banda, el nombre total d'assalariats a Andorra al tancament del setembre és de 37.488 treballadors, una xifra similar a la mateixa data del 2018 i lleugerament inferior al 2019, en què hi havien mñes de 38.000 assalariats.

Finalment, una altra dada que ha donat el ministre Gallardo és el nombre d'assalariats que encara estan en ERTO. El total és de 2.064, dels quals 1.031 estan en una suspensió total del contracte de treball i 1.033 en reducció de jornada. L'import total que ha pagat l'executiu per aquestes prestacions a les empreses és 32,8 milions d'euros.

tracking