Hotels per acollir padrins

Martínez Benazet remarca que no s'ampliarà l'espai Covid d'El Cedre

Un sanitari de l'hotel Fènix dona positiu i encén les alarmesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui la licitació d'un concurs per acollir padrins de centres sociosanitaris afectats per coronavirus quan s'ompli la planta habilitada a El Cedre. El ministre de Salut ha recalcat que no s'ampliara` l'espai preparat com àrea Covid a Santa Coloma, on hi ha 22 places, perquè llavors no es podria garantir l'aïllament a la resta de zones de la residència per evitar la propagació del virus.

Joan Martínez Benazet ha explicat que el concurs es convoca per buscar instal·lacions hoteleres "per atendre i aïllar pacients" i està condicionat a si cal fer-lo servir perquè se superi la capacitat d'El Cedre. Les empreses interessades en acollir aquests residents poden presentar les ofertes fins el 29 d'octubre.

L'hotel Fènix d'Escaldes i l'hotel Cèntric d'Andorra la Vella es van utilitzar durant la primera fase de la pandèmia com a allotjaments de residents d'El Cedre i de Domus Salita que no estaven contagiats per permetre ampliar els espais d'aïllament dels padrins que van agafar la malaltia. Salut preveu ara traslladar a hotels a pacients amb la Covid-19.

Comitès d'assessorament

L'executiu ha aprovat en la reunió d'avui la creació del comitè científic i tècnic de la Covid que integren professionals del ministeri de Salut, del SAAS, un membre del comitè de bioètica, tres representats d'Actua i dos experts externs. El ministre ha destacat que aquests especialistes ja assessoraven al Govern i ara s'ha formalitzat la relació i ha informat que es tracta de Magda Marquet, científica andorrana dedicada a la recerca en biologia a Califòrnia, i Jordi Serrano, metge col·laborador de l'OMS.

Les funcions del comitè són assessorar el ministeri en els avenços científics que hi hagi i en els projectes de gestió i de cribratge.

tracking