L'hospital ha atès 1.047 pacients amb càncer en quatre anys

Els tumors amb més casos són el de bufeta i el de còlon

Vela lamenta que el Govern no preveu fer inversions en cultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'hospital ha registrat 1.047 ingressos de pacients amb càncer entre el 2015 i el 2019 segons publica el Butlletí del Consell General en la resposta de Salut a una pregunta de la consellera socialdemòcrata Susanna Vela. Les dades detallades corresponen a les persons que han hagut de ser internades al centre hospitalari i no a un registre poblacional, es precisa en la resposta.

Els tumors amb més habituals entre els malalts ingressats són el de bufeta, amb 177 casos, el de còlon, amb 149, el de pulmó que acumula 107 pacients i el de mama arriba a 102 atesos. Vela demanava informació específica de la distribució dels tumors per gènere les dades del SAAS indiquen que el càncer de bufeta va generar 144 ingressos d'homes, en el cas del de còlon hi va haver 81 atencions a homes i 68 a dones i en l'afecció de pulmó hi ha 75 homes per 32 dones. I la divisió per franges d'edat indica que la incidència del tumor de bufeta es concentra entre els 61 i els 80 anys, el de còlon entre els 61 i els 70, el de pulmó entre els 51 i els 70 i el de mama és més nombrós entre les dones de 40 a 60 anys i es va atendre un home afectat per aquesta patologia.

Salut respon a la consellera socialdemòcrata que no existeix un registre sobre el nombre de persones que sobreviuen a les malalties oncològiques i detalla l'atenció que es dona per prevenir aquestes patologies. El ministeri respon finalment que s'ha convocat un concurs públic internacional per a la contractació de suport al tractament radioteràpic al Principat en resposta a la pregunta de Vela sobre l'estat d'un acord de col·laboració amb una prestigiosa entitat internacional perquè els pacients del país puguin accedir als tractaments més avançats amb radioteràpia.

tracking