Paquet de mesures per als sectors més afectats

El Govern treballa amb ajudes, com ara pagar part del lloguer, a bars o locals d’oci nocturn

Les noves mesures limiten l'ocupació de les taules de bars i restaurants.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern treballa per treure en breu un nou decret amb un paquet de mesures específic per a aquells sectors econòmics més afectats per la crisi de la Covid-19. En concret, l’executiu pensa en els bars, que amb les últimes restriccions aprovades només poden oferir menjar per emportar, i en les agències de viatges i els locals d’oci nocturn, dos dels sectors més castigats des de l’inici de la crisi. No es descarta que se’n pugui incloure algun més.

En concret, el Govern estudia pagar directament part del lloguer dels locals per no posar més pressió als propietaris, que ja van assumir la rebaixa dels arrendaments a l’inici de la pandèmia. Encara no s’ha definit quin percentatge podria pagar, tot i que en un primer plantejament es va parlar de subvencionar el 50% del lloguer.

Allargar els ERTO

L’executiu no descarta que s’afegeixi alguna altra ajuda, malgrat que entén que el principal problema és l’arrendament, ja que pel que fa el personal els ERTO segueixen vigents. En aquest sentit, també es treballa per definir en quins sectors es podrà allargar la suspensió de contractes, tenint en compte els que s’han vist forçats a tancar o els que han tingut una reducció significativa dels ingressos. Com que no s’ha esgotat el segon paquet de crèdits tous ni tampoc la bossa de diners prevista per als ERTO, Govern creu que es poden activar aquests ajuts sense haver-se d’endeutar més.

tracking