interior

Rossell defensa el protocol per evitar la “tergiversació” de les dades de la policia

El ministre afirma que la voluntat és que no surti a la llum pública la informació de les persones

Josep Maria RossellSFGA/CEsteve

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, va defensar ahir en roda de premsa l’aplicació del nou protocol per gestionar la base de dades del cos de policia. El titular va indicar que la voluntat del sistema és que les dades de les persones que figuren en els arxius no puguin sortir a la llum pública i que les comunicacions i les notícies no estiguin “tergiversades”. Rossell va matisar que en els darrers anys “han sortit publicades informacions del cos de policia falses i amb errors”, i per aquest motiu des del ministeri van sol·licitar que els agents que tenen accés a la base de dades hagin d’explicar el motiu pel qual volen consultar-les.

En aquest sentit, el titular de la cartera d’Interior va destacar que la informació no està amagada i accedir-hi no implica cap dificultat. “Tan sols fa falta indicar en una pantalla emergent quin és el motiu de la consulta i tot seguit apareix la informació sol·licitada”, va explicar.

D’altra banda, durant la roda de premsa Rossell va presentar tres nous reglaments que despleguen la Llei qualificada del cos en diferents àmbits. En concret, es tracta del reglament sobre condecoracions, distincions, agraïments i felicitacions; el reglament regulador del comitè mèdic prop del cos de policia, i el relatiu a la uniformitat, de les divises, dels distintius d’identificació i denominacions dels graus i categories dels membres de la policia. El director adjunt del cos d’ordre, Miquel Àngel Barbolla, va manifestar que eren regulacions que reclamaven els agents des de feia molt de temps i “ens garanteixen drets i obligatorietats que teníem i no estaven correctament reglamentades”.

Tanmateix, el ministre va informar que encara falten dos reglaments per definir, concretament el de formacions i el relatiu a l’horari laborable dels membres del cos. Així, va apuntar que la intenció del ministeri és enllestir el de formacions abans de final d’any i poder disposar del d’horaris durant aquesta legislatura.

tracking