Detingut un militar francès per vendre tabac de contraban

El soldat venia paquets i ampolles d’alcohol adquirides a Andorra als companys de regiment

Detingut un militar francès per vendre tabac de contrabanFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una investigació del servei de duana francès va acabar dilluns passat amb la detenció d’un militar de trenta anys resident a Agen (al nord de la regió de la Nova Aquitània) acusat de fer contraban de tabac i alcohol, amb una part del material provinent del Principat. El soldat, que va ser posat en llibertat en espera de judici poques hores després de la detenció, estava sota vigilància de les autoritats franceses, ja que sospitaven que comprava productes de contraban a Andorra per després vendre’ls a altres membres del seu regiment militar, localitzat a Agen. El dia que va ser detingut se li van trobar al domicili centenars de paquets de tabac i ampolles d’alcohol, segons va informar el rotatiu La Dépêche du Midi.

L’home feia dies que estava sent controlat per les autoritats duaneres del veí del sud, que sospitaven dels viatges que realitzava sovint al Principat i que haurien servit al soldat per proveir-se de tabac i alcohol. És per això que en el moment de registrar el domicili del militar els agents no es van sorprendre en trobar una gran quantitat de tabac i alcohol de contraban. El cas es troba sota investigació judicial, però es preveu que en poques setmanes el soldat hagi de presentar-se davant la justícia francesa.

DESMANTELLADA UNA XARXA DE PERMISOS DE CONDUIR FALSOS

La direcció interdepartamental de la policia a les fronteres de Perpinyà ha culminat aquesta setmana el desmantellament d’una xarxa de fabricació de permisos de conduir internacionals andorrans falsos. Les autoritats van iniciar la investigació fa quatre anys, quan es va identificar i localitzar el presumpte falsificador. El febrer del 2018 va ser detingut i posteriorment es va trobar el material necessari i equipament informàtic per fer els permisos. L’home hauria reconegut que ha venut a almenys una trentena de persones permisos a un preu d’entre 400 i 1.500 euros.

tracking