PANDÈMIA MUNDIAL

Els ERTO han costat al Govern 32,8 milions d'euros

Els ERTO han costat al Govern 32,8 milions d'euros

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cost per al Govern del que popularment és coneix com a ERTO és de 32,8 milions. Aquesta és la quantitat que fins a la data han cobrat tant empreses com treballadors que s’han acollit a aquesta mesura. Així ho va confirmar el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. Gallardo també va exposar que actualment encara hi ha un total de 2.064 treballadors que es troben afectats per la suspensió del contracte de treball (1.031) o que tenen aplicada una reducció de jornada (1.033).

El titular d’Economia, que va comparèixer digitalment en trobar-se confinat, va repassar les dades relatives a l’ocupació del mes de setembre i va afirmar que “les xifres són positives. Hem aconseguit revertir la situació a la qual vam arribar el mes de juny”. Així doncs, al tancament del mes passat hi havia 810 persones que estaven apuntades al servei d’Ocupació, que suposa un 11,4% menys que a l’agost, que n’hi havia 914. Gallardo va descartar que aquesta baixada fos deguda a gent que havia marxat del país i va exposar que 31 contractacions s’havien fet des del servei d’Ocupació, 38 des del programa de foment de la contractació pública, mentre que 195 van trobar feina pels seus propis mitjans.

Finalment, va indicar que actualment s’estaven pagant 184 prestacions per desocupació, que va desglossar en 53 decretades pel Govern, mentre que les 131 restants eren derivades de la pèrdua de feina a causa de la Covid-19.

tracking