pressupost

FEDA no preveu incrementar cap de les tarifes de la llum l'any vinent

La parapública es gastarà 29,1 milions d’euros en la compra d’energia, 2,5 menys que enguany

FEDA no preveu incrementar cap de les tarifes de la llum l'any vinentFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

FEDA no incrementarà el preu de cap de les seves tarifes elèctriques l’any vinent. Així s’indica al projecte de pressupost per al 2021 que la parapública ha elaborat tenint en compte l’afectació de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 en el tancament dels actuals comptes. La factura de la llum no creixerà l’any vinent i una de les raons és el fet que FEDA preveu invertir 2,5 milions d’euros menys en la compra d’energia per subministrar als abonats. Una reducció que és conseqüència, assenyala l’elèctrica, de l’impacte de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. La partida prevista per al 2021 per comprar energia és de 29,1 milions d’euros, mentre que per a l’exercici en curs es va calcular una despesa de 31,6. La parapública preveu que el 82% de l’energia consumida l’any vinent s’hagi de comprar a l’estranger i que la resta sigui producció pròpia. Els ingressos per la venda d’energia elèctrica i associats seran d’un 61,3 milions d’euros si s’acompleixen les projeccions de FEDA per al 2021.

Menys demanda d’energia

I és que també a conseqüència de la pandèmia, FEDA preveu tancar l’exercici del 2020 amb una disminució de la demanda d’energia respecte a l’any passat. Els 589 GWH de consum d’energia previstos per enguany es quedaran finalment en 527. Per a l’any vinent calcula que la demanda d’electricitat serà un 5,5% superior a la previsió del tancament del 2020 i un 5,6% inferior al que es va fixar al pressupost d’enguany abans de l’esclat de la pandèmia. És a dir, de 556 GWH.

Respecte a les inversions, FEDA preveu una despesa de 31 milions d’euros en noves actuacions al Principat. Del total, sis milions seran per al desplegament de la xarxa de calor, cinc per a l’ETR de la Massana i quatre per a línies d’alta tensió.

tracking