pandèmia mundial

Gairebé 200 positius des de dilluns però la rho baixa fins a 1,1

El ministre apunta que una màquina de TMA s'ha espatllat i que hi pot haver resultats que arribin tard

Gairebé 200 positius des de dilluns però la rho baixa fins a 1,1Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els contagis de Covid-19 segueixen a l'alça i ja són tres mil les persones diagnosticades al país des que va començar la pandèmia. Així ho va anunciar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que apuntava que des de dilluns s'han detectat 195 casos nous. La xifra de malalts actius se situa en 1.120, 110 més, i la d'infectats que s'han recuperat sobrepassa els dos milers de persones amb 83 de nous respecte a l'última actualització. Un total de 2.333 afectats corresponen a la segona onada de l'epidèmia i les defuncions se situen en 59.

Benazet també va indicar que s'ha constatat una reducció progressiva de la pressió sanitària, amb un pacient menys a l'hospital, 19 en total, i un menys a l'àrea Covid d'El Cedre, on resten 6 padrins de Salita. Tot i això, hi ha hagut nou ingrés a l'UCI on hi ha 6 malalts, tots ventilats. El ministre també va reiterar que la situació no és comparable amb la pressió hospitalària de la primera onada de la pandèmia perquè es diagnostica molt abans la infecció i es tracta els pacients en fases menys avançades de la malaltia.

Quant a la taxa de reproducció, ha baixat a 1,1 des de l'1,46 que hi havia dilluns, però va apuntar que l'evolució s'ha de prendre amb cautela perquè dilluns una màquina de TMA es va aturar i hi pot haver proves que arribin amb retard. I va recordar que l'objectiu és baixar l'indicador molt per sota d'1 per poder eliminar algunes de les restriccions.

D'altra banda, hi ha 82 aules aïllades: 56 confinades totalment i 26 parcialment. A més, l'escola de segona ensenyança d'Encamp roman tancada. També hi ha una escola bressol amb una classe amb vigilància activa parcial.

GOVERN BUSCA HOTELS PER ACOLLIR PADRINS POSITIUS

El consell de ministres va aprovar ahir la licitació d'un concurs per acollir padrins de centres sociosanitaris positius de coronavirus quan s'ompli la planta habilitada a El Cedre. El ministre de Salut va recalcar que no s'ampliarà l'àrea Covid del centre sociosanitari, on hi ha 22 places, perquè llavors no es podria garantir l'aïllament a la resta de zones de la residència per evitar la propagació del virus. Benazet va explicar que el concurs es convoca per buscar instal·lacions hoteleres “per atendre i aïllar pacients”, i està condicionat a si cal fer-lo servir perquè se superi la capacitat d'El Cedre. Les empreses interessades a acollir aquests residents poden presentar les ofertes fins al 29 d'octubre. Cal recordar que l'hotel Fènix i el Cèntric es van utilitzar durant la primera onada de la pandèmia.

tracking