pandèmia mundial

La Generalitat de Catalunya tanca els bars i restaurants

La Generalitat de Catalunya tanca els bars i restaurants

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat de Catalunya va informar ahir en roda de premsa que tanca bars i restaurants a partir d’aquesta matinada. El president en funcions, Pere Aragonès, també va informar que s’imposen noves restriccions d’aforament a comerços i actes culturals per frenar els contagis de coronavirus.

Pel que fa als bars i restaurants, aquests restaran tancats quinze dies i només podran oferir recollida o servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als hostes.

Quant als aforaments, l’executiu català el redueix al 30 per cent al comerç i als mercats. A més, als centres comercials i establiments amb més de 400 metres quadrats caldran controls específics d’accés, més enllà de la restricció d’aforament. També s’hauran d’habilitar fluxos de pas per evitar l’encreuament de la gent.

La nova mesura restrictiva també obliga a suspendre congressos, convencions i fires, tanca sales de jocs i bingos i limita les activitats esportives als gimnasos. Als espectacles culturals, l’aforament serà del 50 per cent i haurà de tancar, com a molt tard, a les onze de la nit. Els seients sempre s’hauran d’assignar prèviament. La mesura també afecta espectacles públics o altres activitats recreatives. El Govern també demana limitar la mobilitat fora del municipi i els contactes socials.

“Cal actuar avui per evitar un confinament total en les properes setmanes”, va assegurar Aragonès. “La salut és el més important”, i va remarcar que cal actuar “amb contundència”.

tracking