Pandèmia mundial

En espera del toc de queda

Els joves del país que estan cursant els estudis al territori francès afectats per la mesura es troben en el compte enrere per a l’aplicació del toc de queda. Amb tot, alguns indiquen que era una restricció necessària mentre que altres ja busquen alternatives.

En espera del toc de quedaCÉLINE GAILLE

Creat:

Actualitzat:

El toc de queda que el president de la República francesa i Copríncep, Emmanuel Macron, va anunciar dimecres afectarà molts joves del país que estan cursant els estudis a França. Tolosa és un dels territoris en els quals s’ha imposat la mesura i l’Alec Raposeiras, estudiant de la ciutat, destacava que “la mesura reflecteix molt bé tant la mala situació en la qual ens trobem com la falta de sentit comú dels habitants”. Les mesures que s’aplicaven a Tolosa ja preveien restriccions com el tancament dels bars a les 22 hores o la prohibició de fer festes universitàries, però, tal com apuntava l’Ana, “el problema és que la gent feia festes privades a casa seva sense cap mesura”. “He vist grups de 15 persones en un apartament petit, així que espero que la mesura limiti aquest tipus de reunions”. Qui també ho espera és el Guillem Weis, que estudia un màster en biologia de la salut, que indicava que tant ell com els seus companys “volem que la Covid acabi com més aviat millor perquè al gener comencem les pràctiques”.

D’altra banda, detallava que la seva universitat va començar a fer classes telemàtiques aquesta setmana i que, tot i que en un inici es va dir que farien tots els possibles per fer el màxim de classes presencials, “van passar una part de l’estiu mirant alternatives per poder-se adaptar a l’ensenyament telemàtic”. De fet, va destacar que “fa dues setmanes el ministeri d’Educació va demanar que s’optés per fer classes telemàtiques” arran de l’evolució de les dades epidemiològiques: “A Tolosa estem en zona vermella i volen reduir al màxim el risc d’infecció.”

La majoria d’alumnes afirmaven que el toc de queda no els afectarà en el seu dia a dia més enllà de sopars i trobades amb amics. I l’Arnau Janot explicava que en el seu cas particular també l’afecta a l’hora de fer esport i perquè treballa a Uber Eats i “segons el que va dir Macron no podré treballar de nit”. Amb tot, valorava que “no em preocupa gaire perquè es poden aguantar sis setmanes així”. I confessava que “sempre queda la por que ens confinin una altra vegada”.

Sobre la mesura, va valorar que “no la veig desmesurada, però sabem que l’economia de la restauració es veurà afectada i esperem que Macron prengui les mesures corresponents”. “El virus ha guanyat molta força en activitats socials”, afegia. Però el Kevin Cansouline ja avançava que “som joves i trobarem alternatives, ens organitzarem per quedar-nos a dormir a casa dels amics en lloc d’anar de restaurant”.

tracking