Encamp, la Massana i Canillo participen en el moviment 'Viles Florides'

Les parròquies formen part per primera vegada del esdeveniment que organitza la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya

Encamp, la Massana i Canillo participen al moviment 'Viles Florides'Comú d'Encamp

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encamp, la Massana i Canillo són les tres primeres parròquies del país que participaran en el moviment 'Viles Florides', impulsat per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). L'entitat ha lliurat avui les 'Flors d'Honor 2020' a totes les localitats que hi formen part amb l'objectiu que millorin els espais verds urbans i enjardinats. La novetat d'aquest any és la "internacionalització" del moviment amb la col·laboració de les tres parròquies andorranes, que participen conjuntament amb 139 municipis més de Catalunya.

Encamp ha obtingut quatre Flors d'Honor, la màxima distinció lliurada fins ara, ja que el màxim que atorga el jurat són cinc, en una celebració que s'ha fet virtualment a causa de les restriccions per la Covid-19. El conseller d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Andreu Riba, ha expressat la satisfacció pel reconeixement i ha agraït a tot l'equip comunal, i en especial al servei de jardineria, "el mèrit d'aquest resultat és de tot l'equip que cada dia, i molt aviat cada matí, es preocupa que tot l'entorn estigui cuidat, net i de feruna gestiósostenible de les nostres zones verdes i urbanes". Andreu Riba ha explicat que "el premi és un incentiu més per seguir invertint en zones de la parròquia que encara necessiten millores". L'embelliment de la parròquia és també un dels elements que s'ha pogut assolir a través de la participació ciutadana, ja que el comú organitza cada any el concurs floral. Enguany s'ha impulsat un pla de xoc amb vals de compra de 20 euros per embellirbalconsi jardins i en les pròximes setmanesesfaràentrega dels premis de l'edició 2020, que serà la primera com a Vila Florida.

El jurat de Viles Florides té en compte a l'hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, l'existència d'un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d'espècies o l'estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

tracking