Política

El cap de Govern defensa que lidera un equip “cohesionat”

El cap de Govern defensa que lidera un equip “cohesionat”Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Els puc garantir que encarem la pandèmia des de la màxima cohesió, tant des del Govern com amb els grups de la majoria”, defensava ahir el cap de l’executiu, Xavier Espot, que va voler destacar que “aquestes crisis uneixen més que separen i aquest Govern té un lideratge i una cohesió que permet fer front a una pandèmia amb garanties”. Amb aquestes paraules va voler esvair els dubtes sobre la solidesa del Govern durant la segona onada de la pandèmia. Uns dubtes que van començar a sorgir amb la correcció de les paraules de Joan Martínez Benazet quan parlava de confinament a través d’una piulada i amb el poc protagonisme de Verònica Canals pel que fa al protocol per a la temporada d’hivern que, segons va indicar el cap de l’executiu, es presentarà la setmana que ve.

Durant la compareixença, especialment a la part final, Espot va reiterar que entre l’executiu “no hi ha discrepàncies” i que el lloc de tots els ministres està garantit. I insistia que en l’equip de Govern no falta ordre ni lideratge: “Penso que mai hi havia hagut tanta cohesió.” Espot va deixar anar el discurs de la solidesa de l’executiu després de ser preguntat sobre si el confinament segueix estant sobre la taula. Una qüestió que el cap de l’executiu va aprofitar per lligar amb la temporada d’hivern i amb la cohesió governamental. “Un bon Govern ha de tenir tots els escenaris sobre la taula i els ha d’haver estudiat tots”, apuntava, per indicar que “aquesta pandèmia s’encara i s’afronta dia a dia quant a les decisions concretes però totes s’han estudiat” amb anterioritat.

Un discurs que va anar confeccionant just després d’assegurar que “el confinament és incompatible amb les mesures de cara a la temporada d’hivern”, i afegir que “no creiem que hàgim d’estar en aquesta tessitura” perquè si la situació epidemiològica empitjorés, abans d’arribar al punt del confinament s’haurien d’aplicar altres restriccions.

tracking