Pandèmia mundial

Els restaurants temen perdre els dinars de Nadal d'empreses, amics i famílies

En aquestes dates, altres anys ja feien les comandes als proveïdors per tenir millor preu

Els restaurants temen perdre els dinars de Nadal d'empreses, amics i famílies

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els restaurants han fet un balanç satisfactori del darrer pont del Pilar malgrat les restriccions d’aforament i d’obertura, però la majoria d’establiments reconeixen que han hagut de fer molts serveis i, davant el mal escenari actual, es manifesten moderadament contents. Una altra cosa és quan es refereixen a les perspectives de futur, que veuen bastant complicades, no només per la incertesa que hi ha respecte als esquiadors que vindran a Andorra, sinó perquè en la situació actual donen per perduda una font d’ingressos tradicional que cada any suposa una bona entrada de diners a la caixa. Es tracta dels sopars de Nadal, aquells que paguen les empreses als seus treballadors o que els mateixos empleats organitzen abans que arribin els generosos àpats familiars.

En una situació normal, els xefs i propietaris de restaurants reconeixen que per a aquestes dates ja estan planificant i preparant les comandes per al Nadal. No només de cara als sopars d’empresa, sinó perquè cada cop més famílies optaven per anar a un restaurant en les dates més assenyalades del Nadal, com poden ser el 25 de desembre, Sant Esteve i Cap d’Any.

Per emportar

Les limitacions de comensals per taula fan impossible pensar en menjars familiars o d’amics. Habitualment els restaurants s’avancen al Nadal per comprar als proveïdors els productes i aliments que faran servir en els seus menús especials o a la carta, i d’aquesta manera s’estalvien l’increment de preus que pateixen els productes d’alimentació més típics de Nadal. “Aquest any no puc planificar ni tan sols què faré el proper cap de setmana”, es lamenta un reputat cuiner que quasi dona per fet que es limitarà a fer menjar per emportar i que tancarà el restaurant perquè no li sortirà a compte donar servei per a unes poques taules. I així es troben la majoria de negocis que es dediquen a la restauració, convençuts que molt han de canviar les coses per tenir unes festes nadalenques que deixin beneficis.

I per l’evolució de la pandèmia es fa difícil pensar que les limitacions actuals seran menys restrictives.

No només és el Nadal. El descens en l’activitat també s’ha vist afectat per la impossibilitat de fer reserves per a bodes i batejos, i el que una part de la població treballi des de casa també ha perjudicat notablement els restaurants.

I posats a acabar d’analitzar l’escenari, els propietaris dels restaurants també tenen en compte que algunes empreses deixaran aquest any de convidar la plantilla al tradicional al sopar de Nadal, i alguns treballadors han vist retallats els seus ingressos i tampoc estaran molt proclius a fer un dinar amb companys i amics.

Els restaurants temen perdre els dinars de Nadal d'empreses, amics i famílies

tracking