Justícia

La llogatera del suposat narcopís seguirà lliure i sense vigilància

La dona va sortir de la Comella per un error de la batlle i ara Corts tomba l’ordre d’arrest domiciliari

La llogatera del suposat narcopís seguirà lliure i sense vigilànciaPOLICIA

Creat:

Actualitzat:

La dona processada per un presumpte delicte d’incitació a menors a abandonar el domicili familiar i de cessió de drogues a aquests, i que va quedar en llibertat a finals de setembre després d’un error de la batlle Estefania Garcia, que no va demanar a temps la pròrroga de la presó provisional, també ha quedat lliure de les mesures de seguiment que li va dictar la jutge de primera instància.

La batlle, després que l’acusada quedés en llibertat provisional, va imposar a la jove la mesura d’arrest domiciliari sota vigilància monitorada. L’advocat de la dona, però, va decidir presentar un recurs a la mesura adoptada per la batlle al Tribunal de Corts, instància que li ha acabat donant la raó i ha aixecat l’ordre d’arrest domiciliari i seguiment monitorat. L’acusada queda ara en situació de llibertat provisional i a l’espera de si va a judici un cop finalitzi la instrucció del cas. Ara mateix la jove ha aconseguit feina a l’hospital de Meritxell i segueix un tractament a la unitat de conductes addictives.

A la dona se li imputen els presumptes delictes d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga a aquests i cessió i consum d’estupefaents. Ella ho nega tot rotundament i explica que abans d’acollir els menors al seu pis, aquests ja portaven una vida poc ordenada i en alguns casos fins i tot tenia l’autorització dels pares, i en altres hi ha denúncies a la policia en què els progenitors deixen clara la mala vida dels seus fills molt abans que estiguessin amb ella.

Quant a la cessió de droga, apunta que no li sobren els diners per regalar res a ningú. Explica que va conèixer els menors el setembre de l’any passat i la seva vida ja era dolenta des de feia anys. Està convençuda que en el judici podrà confirmar les seves paraules i recorda que a l’anomenat narcopís la policia no hi va trobar res.

Segons la versió policial del moment, els investigadors tenien sota sospita aquest pis per la inusual entrada i sortida de joves, molts dels quals menors. Un episodi per Nadal va acabar de confirmar les sospites, quan una menor va ruixar amb gas pebre la sala d’urgències de l’hospital, el 23 de desembre, el mateix dia que la jove va estar involucrada en una important baralla al narcopís desmantellat, on es trobava refugiada tot i estar sota la tutela de l’Estat. Al final, la droga trobada a l’apartament de Ciutat de Valls va ser mínima.

La policia sosté que l’apartament s’havia convertit en un punt de trobada de menors i joves per a consum i adquisició de productes estupefaents a canvi de productes presumptament robats. De fet, en l’operació també va participar personal del ministeri d’Afers Socials.

tracking