Un de cada deu lauredians no ha pagat el foc i lloc

Els ingressos del comú cauen en 54.500 euros pel retorn dels primers tributs

Un de cada deu lauredians no ha pagat el foc i lloc

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El tancament de la primera facturació a Sant Julià de Lòria ha evidenciat que un de cada deu lauredians no ha pagat el primer rebut de la taxa del foc i lloc. D’aquesta manera, el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, va indicar que un 10,5% dels rebuts relatius a la taxa han estat retornats. I va explicar que pel que fa a l’impost relatiu a la higiene i a l’enllumenat públic, el percentatge de retorn se situa en un 12,72% i un 12,78%, respectivament. "En aquesta facturació podríem estar parlant d’un 12% de retorn general, cosa que suposa una davallada dels ingressos comunals de 26.000 euros", va exposar.

Quant a la taxa de radicació de les activitats comercials, la qual també engloba la higiene i l’enllumenat, el percentatge de retorn global és d’aproximadament el 4% dels rebuts, fet que suposa un ingrés de 25.000 euros menys. La corporació també ha denotat una caiguda dels ingressos amb el cobrament de l’impost sobre la propietat, on hi ha hagut un retorn de l’1,5%, un percentatge que representa un total de 3.500 euros.

Amb tot, Majoral va manifestar que el fet de tenir 54.500 euros menys dels ingressos previstos situa la balança del pressupost comunal del 2020 en negatiu, però va afirmar que la majoria dels tributs es cobren en dues vegades "i falta per veure com evoluciona la segona facturació". Tanmateix, va exposar que el percentatge de retorn d’impostos se situa en la mateixa línia que l’any passat "salvaguardant els imports", ja que el 2019 les taxes es cobraven en un sol rebut. "El nombre de retorns ens avala la mesura de fraccionament de taxes", va cloure Majoral.

tracking