Pandèmia mundia

Escaldes destinarà fins a 600.000 euros en ajudes a empreses i autònoms

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany segueix endavant amb les prestacions i ahir va presentar un paquet de 600.000 euros per ajudar empreses i autònoms que avui s’aprovarà en sessió de comú. Les noves ajudes s’articularan a través de subvencions i bonificacions. L’ordinació preveu dues bonificacions d’impostos i preus públics i subvencions. Una serà de la taxa de radicació que podran demanar aquelles empreses que justifiquin una davallada en la facturació del 35%, i la segona és el retorn de la taxa de les terrasses dels bars i restaurants. S’hi podran acollir petites i mitjanes empreses que tinguin facturacions per sota dels 450.000 o els 900.000 euros anuals.

Pel que fa a les subvencions, s’ha previst una ajuda de fins a 15.000 euros per a aquelles llars d’infants que puguin justificar l’impacte que els ha causat la crisi sanitària. Les altres tres seran per a projectes de digitalització, innovació i modernització, per a plans de formació i reciclatge, i per contractar assessorament extern per a millores de l’empresa. El comú es farà càrrec del 70% del cost amb un límit de 2.000 euros.

D’altra banda, el Govern no ha analitzat encara les ajudes que va presentar el comú d’Escaldes-Engordany la setmana passada ni les anunciades ahir per veure si hi ha una invasió de competències. Així ho va manifestar el cap de Govern, Xavier Espot, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, en afirmar que “vaig dir que s’havia d’analitzar jurídicament i encara no ho hem fet”.

tracking