restriccions

Catalunya demana l'aplicació de l'estat d'alarma al govern

Catalunya demana l'aplicació de l'estat d'alarma al governACN

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat de Catalunya va decidir ahir demanar al govern central espanyol que decreti l’estat d’alarma per fer front a la segona onada del coronavirus i poder aplicar mesures com un toc de queda des de les onze de la nit a les sis del matí. La Generalitat va prendre aquesta decisió en la reunió que va convocar d’urgència durant la tarda d’ahir per debatre la petició, en la qual van concretar que qui havia de gestionar la situació d’excepcionalitat “ha de ser la Generalitat”, tal com va explicar el vicepresident, Pere Aragonès.

Tot seguit, a les set de la tarda s’havia de celebrar una reunió telemàtica amb els grups parlamentaris per abordar la situació de la pandèmia a Catalunya i a les 19.30 hores havien de comparèixer davant els mitjans el mateix Aragonès i la consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó.

En la roda de premsa, el vicepresident de la Generalitat va confirmar la petició de l’estat d’alarma, però amb “comandament únic del govern de la Generalitat per tenir totes les eines i garanties per prendre mesures per limitar la mobilitat i mobilitzar recursos”. A més a més, Aragonès va anunciar que en el moment que Madrid aprovés la petició feta per la Generalitat, l’executiu català decretaria un toc de queda a la nit i que aquest, a més a més, aniria acompanyat de mesures complementàries per tal de reduir la mobilitat. Aragonès va alertar que la situació sanitària és “extremament greu” i que començava a recordar la del mes de març. El vicepresident va confirmar que la voluntat de les mesures que vol adoptar la Generalitat, aprofitant el marc jurídic que els ha d’atorgar l’aplicació de l’estat d’alarma, van encaminades a evitar un confinament total com el que es va produir durant la primavera.

La petició de Catalunya no és l’única, ja que durant la tarda d’ahir el degoteig de comunitats que ho van sol·licitar va ser constant, començant per Euskadi.

tracking