Pandèmia mundial

Frontera espanyola tancada des de les 22 a les 6 hores

La circulació per la duana del riu Runer només estarà autoritzada per motius justificats

El president del govern espanyol, Pedro SánchezLa Moncloa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha aprovat, en una reunió extraordinària del consell de ministres, el decret de l'estat d'alarma que permet a les comunitats aplicar el toc de queda nocturn per frenar la propagació de la Covid-19. La mesura suposa que la circulació per la frontera espanyola queda prohibida des de les 22 hores de la nit fins a les 6 hores si no és per motius justificats, ja que aquest és el tram horari que Catalunya ha fixat per limitar la mobilitat, segons ha avançat la televisió catalana, i entrarà en vigor avui mateix.

Les restriccions de moviments s'estableixen a tot el territori espanyol des de les 23 hores fins a les 6 del matí i cada autonomia té la possibilitat d'avançar-lo una hora, com ha decidit la Generalitat catalana, o de prorrogar el toc de queda fins a les set del matí. L'estat d'alarma s'aplicarà per un període inicial de 15 dies però el govern espanyol sol·licitarà al parlament que estigui vigent fins al 9 de maig per reduir la incidència del coronavirus que està arribant a nivells rècords al país veí amb xifres màximes de contagis en moltes comunitats.

L'executiu espanyol deixa en mans de cada autonomia la possibilitat de fixar la prohibició de sortir o entrar del seu territori durant el termini que consideri oportú i d'establir confinaments de tota la comunitat o de zones específiques. Les restriccions generals afecten també a les reunions de persones que no poden ser de més de sis si no es forma part del nucli de convivència i cada comunitat té la potestat de limitar encara més els agrupaments.

tracking