pandèmia mundial

Defunció d'una resident d'El Cedre i d'un ingressat a l'UCI

El total d'òbits augmenta a 72 en les últimes hores

Hospital

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una dona amb Covid ingressada a la planta de geriatria d'El Cedre és l'última víctima de l'epidèmia que deixa dues defuncions en la jornada d'avui i 72 en total per la pandèmia. Poques hores abans s'ha registrat el traspàs d'un padrí de més de 80 anys que estava ingressat a cures intensives per haver-se contagiat del virus. L'última setmana està resultant especialment tràgica amb nou òbits d'afectats per coronavirus des de dijous passat que eleven el balanç de la segona onada del virus a Andorra a 19 decessos i la taxa de letalitat en 1,6.

El ministre de Salut ha assenyalat que el brot de la residència geriàtrica ha afectat a 40 persones, 5 dels quals són sanitaris, i que ha provocat una pèrdua directa pel virus perquè l'altra que hi ha hagut era un intern que estava en la fase final de la vida amb pal·liatius, i ha donat el condol a les famílies dels tres difunts registrats al país des de l'última compareixença per actualitzar dades que va fer divendres.

Joan Martínez Benazet ha indicat que aquest cap de setmana s'ha donat l'alta a cinc padrins de l'àrea Covid d'El Cedre i que dimecres o dijous hi podria haver noves recuperacions. I ha manifestat que es considera que el rebrot està al final de la cadena de contagis i que ja no haurien de diagnosticar-se molts més casos ak centre, tot i que pugui sortir algun infectat com aquest cap de setmana "tots asimptomàtics".

Setanta òbits fins diumenge

Setanta persones havien perdut la vida al Principat arran de la pandèmia fins ahir amb la mort d'un padrí de 83 anys que feia dies que estava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI), com la víctima d'avui dilluns. El difunt de diumenge estava intubat amb ventilació mecànica per la pneumònia que li havia causat el virus i finalment no ha pogut superar els efectes de la malaltia i va ser la dissetena defunció de la segona onada de la pandèmia.

D’altra banda, cal destacar que l’últim cribratge que es va realitzar a El Cedre va detectar el positiu en SARS-CoV-2 de cinc residents més. Així ho va notificar ahir el centre sociosanitari a les famílies a través d’un comunicat en el qual la responsable assistencial destaca que els afectats són asimptomàtics i que ja s'han aplicat tots els protocols que estan previstos per atendre els malalts.

El brot originat a la residència de Santa Coloma acumula així 48 contagiats, ja que fins dimecres hi havia 30 padrins i cinc sanitaris amb la Covid-19 i Benazet va anunciar divendres que s'havien diagnosticat vuit residents infectats més que havien estat traslladats a l'hospital perquè no hi havia espai a les instal·lacions geriàtriques.

L'ocupació a l'hospital també va augmentar ahir i es va arribar als 41 pacients contagiats de Covid-19 després que ahir hi hagués tres ingressos nous, segons va informar el SAAS a través de les seves les xarxes socials a la tarda. La planta d'hospitalització suma a hores d’ara 33 malalts, tres més que ahir, i l'ocupació general augmenta en dues persones per la defunció d'un dels pacients de l'UCI. La unitat de cures intensives té actualment vuit pacients, set dels quals necessiten suport de ventilació mecànica.

La xifra de padrins a la planta geriàtrica d'El Cedre per a residents contagiats de coronavirus continua com ahir al límit de capacitat amb 25 padrins, segons les dades del SAAS. El ministre de Salut havia anunciat divendres que es preveia donar d'alta a set residents durant la jornada de diumenge perquè estaven evolucionant correctament dels efectes del SARS-CoV-2. El ministeri de Salut farà avui una actualització sanitària i explicarà quina és l’evolució de la pandèmia al país. Divendres hi havia un total de 4.038 casos des que va iniciar la pandèmia i 1.241 es trobaven actius.

Creix el brot a la Seu

El brot de Covid-19 de l’hospital de la Seu d’Urgell va sumar ahir dos nous contagis i ja hi ha un total de 29 afectats. El centre va informar que hi ha 16 pacients amb el virus, set ingressats i nou aïllats a casa, dos més que ahir. Quant als professionals sanitaris, no hi ha casos nous i la xifra es manté en 12 sanitaris i una estudiant que feia les pràctiques a la Fundació Sant Hospital. El nombre d’hospitalitzats se situa ara en 11 després que ahir hi hagués tres ingressos i dues altes. La rho puja a 1,65 mentre que ahir era d’1,41.

tracking