Comerç

Els empresaris volen legislació per avançar en negocis en línia

Critiquen la lentitud del legislador per afrontar els nous reptes econòmics

Els empresaris volen legislació per avançar en negocis en líniaCEA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El sector empresarial vol agafar el tren del món digital. Així de palès va quedar ahir durant la segona jornada del Futur a debat, organitzada per la CEA i Banc Sabadell. Concretament, es va abordar la digitalització de l’economia sota el nom Els negocis online a debat i va comptar amb la presència de la directora general de Gallery, Sònia Yebra, i el CTO de Replayers, Marc Saladie. Aquest últim va ser especialment dur amb la lentitud legislativa en el camp digital i va afirmar que “per tal de poder progressar, cal que puguem estar presents a Amazon, que al país es pugui fer anar PayPal... i tot això avui no passa”. Yebra va parlar sobre la necessitat d’un nou marc en el camp logístic per tal de poder explotar l’e-commerce més enllà de les pròpies fronteres.

Durant la conferència, tant Saldie com Yebra van posar de manifest la necessitat de poder comptar amb una zona franca fora del Principat. En aquest sentit, la directora general de Gallery va indicar que “seria important poder comptar amb aquesta infraestructura, ja fos al port de Barcelona o a qualsevol altre d’Europa”. Igualment, es va abordar la necessitat de millorar les infraestructures comunicatives. Saladie va afirmar que “és impossible que cap gran empresa es vingui a instal·lar a Andorra si els directius han de fer tres hores de cotxe per agafar un avió”.

A la tarda, el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va reconèixer les demandes dels empresaris i va comentar que “és un dels reptes amb els quals estem treballant”, i va admetre que l’e-commerce ara “és costós”.

tracking