Reportatge

Persianes abaixades

Gran part de les perfumeries del país han tancat temporalment i alguns restaurants ho han fet durant almenys 15 dies

Negocis tancats en ERTO per les restriccions de mobilitat dels veïnsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les avingudes Meritxell i Carlemany a mig gas. Aquesta és al realitat amb la qual el mes de novembre ha començat. Els confinaments francès i català van buidar els principals districtes comercials del Principat. Grans i petits, aquesta nova sotragada contra el sector comercial no ha fet excessives diferències en les diverses empreses que poblen l’eix central. I és que algunes de les principals cadenes de perfumeria del país han decidit abaixar la persiana de la immensa majoria dels seus establiments temporalment, deixant obertes les seus centrals, i fent una clara aposta pel comerç electrònic. Pel que fa al sector del retail, tot i que algun comerç també ha tancat mentre durin les restriccions imposades als països veïns la majoria opten, de moment, per reduccions de jornada i suspensions de contractes, els popularment coneguts ERTO. És el cas de Via Moda, que ha tancat una botiga i ha reduït l’horari de les altres, mentre que fan teletreball als despatxos. Els llums també s’han apagat als comerços de tecnologia, la gran majoria dels quals es troben a les principals avingudes, que també han optat per tancar. Els estralls en la balança comercial no discriminen.

“Tancat per ERTO”, deia un cartell en un dels restaurants que tampoc obre durant aquests dies. Als bars, entre els que només s’hi pot demanar per emportar, i als restaurants, que ja només permeten taules de dues persones, s’hi estan sumant aquells que han fet números i han observat que les taules “romàntiques” no els surten a compte. Alguns fins i tot ja han començat a desmuntar els establiments i tot fa pensar que ja no tornaran a obrir, malgrat les darreres ajudes que va decretar el Govern.

Al caure la nit, la foscor és fa més avinent que mai en alguns dels aparadors de botigues que avui no aixecaran la persiana, d’aquells restaurants que es prenen uns dies de descans obligat o dels bars, que ja no els compensa l’electricitat de la cafetera i els tallats per emportar. La situació del comerç es complica.

Restaurant tancat

El sector públic envia a casa tothom que pugui fer teletreball

tracking