Pandèmia mundial

Benazet torna a censurar la posició de Montaner respecte a la pandèmia

La consellera de terceravia va presentar una demanda d’empara a la síndica general

Benazet torna a censurar la posició de Montaner respecte a la pandèmiaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’enganxada que van tenir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la consellera de terceravia Carine Montaner continua ben viva. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Benazet va reiterar-se en les posicions que havia manifestat el dia anterior i va afirmar que “soc una persona passional, en tot cas el que vaig dir és el que penso”. Prèviament, pels vols del migida, Montaner havia presentat una demanda d’empara davant la síndica general per l’acalorat intercanvi d’opinions que van mantenir en comissió amb el ministre i que, segons la consellera, va acabar amb faltes de respecte. A la carta, Montaner va afirmar que “les afirmacions del ministre no són de rebut”.

En el mateix document, la consellera general va afirmar que “jo vaig plantejar dubtes al titular de Salut, sobre la base de la recollida d’informació que he estat fent durant les darreres setmanes amb científics de renom com la doctora Astrid Stuckelberger”. A més, Montaner va recordar que una part essencial de la tasca com a parlamentària “és generar debat d’interès públic, sobretot en èpoques de crisi, amb l’objectiu de treballar pel bé comú”.

Influència

El ministre va tornar a fer referència a la influència que poden exercir en la societat persones públiques com la consellera Montaner, i va afirmar que “estem reduint la corba per tot el que estem fent”, i va lamentar que “algunes afirmacions provoquin actituds incíviques. Em preocupa en un moment molt candent de la pandèmia”. Martínez Benazet va afegir que “vaig explicar els meus punts de vista i ella és lliure de seguir el camí que vulgui seguir”, amb relació a les discrepàncies que van mantenir a causa dels experts que havia citat la consellera general el dia anterior.

Per la seva part, Montaner, en conèixer les manifestacions que havia fet el ministre, va lamentar que no hagués tancat la situació del dia anterior i va dir que “un comportament així no serveix per revalorar la classe política”, i va afegir que “lamento profundament el comportament del ministre i per això he demanat l’empara de la síndica”. La consellera va ser molt contundent i va afirmar que l’actuació del ministre “no em pressiona” i va deixar clar “continuaré fent preguntes”. A més a més, Montaner va anar més enllà i no va dubtar a indicar que “continuaré honorant el meu càrrec fent totes les investigacions i totes les qüestions que facin falta”, ja que, per a la política laurediana, aquestes actuacions són essencials “per representar el millor possible els ciutadans encara que no agradi al ministre. Això es diu democràcia”. Amb relació a la seva manera de treballar, la consellera general va recordar que “jo em moc, investigo i parlo amb molta gent”, i va afegir que “no faig política de despatx perquè considero que aquesta manera de fer ens allunya de la realitat del poble andorrà”.

Malgrat la tensió viscuda durant la compareixença pública del ministre dimecres, la consellera general de terceravia va desestimar presentar preguntes orals amb caràcter d’urgència per a la sessió que s’ha de celebrar durant aquesta tarda. No obstant això, la política va afirmar que continuaria exercint la seva feina de control parlamentari i va lamentar la poca concreció del ministre en les seves respostes orals. Per aquest motiu, Montaner va mostrar la voluntat de seguir plantejant els dubtes generats sobre la gestió de la pandèmia mitjançant preguntes amb respostes escrita per tal de trobar “més concreció” en les respostes.

Lluny de refredar-se la situació, la polèmica entre el ministre i la consellera està ben viva, i caldrà veure quines seran les properes demandes d’informació que es presentaran, així com el que succeirà durant la propera sessió de la comissió de Sanitat, que tal com està establert se celebra cada dues setmanes.

tracking