política

L'oposició presenta dues esmenes a la totalitat als pressupostos

L'oposició presenta dues esmenes a la totalitat als pressupostosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tramitació del projecte de llei de pressupostos ja ha rebut dues esmenes a la totalitat. Els dos grups que integren la minoria al Consell General van presentar sengles esmenes per tal de mostrar la seva disconformitat amb el contingut dels pressupostos generals elaborats pel ministeri de Finances. D’una banda, el president del grup parlamentari dels socialdemòcrates, Pere López, va formular la primera de les objeccions al conjunt dels números que va realitzar el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover. De la mateixa manera, el grup de terceravia en bloc va signar una esmena al conjunt dels pressupostos.

Cal recordar que la llei que regirà les actuacions econòmiques del país durant tot l’exercici del 2021 i que, a més a més, són els primers elaborats sota la pandèmia de la Covid-19, es va presentar davant de la Sindicatura general per part del ministre de Finances el 6 d’octubre passat. En el seu moment, Jover ja va mostrar alguna de les principals pinzellades dels números. En els mateixos, ja es va anunciar una retallada de la inversió pública, especialment la destinada al ministeri d’Ordenament Territorial, en un 19% respecte al que s’havia pressupostat amb relació a l’exercici actual. En valors absoluts, la davallada d’obra pública era de prop de 10 milions d’euros.

La pandèmia va obligar l’executiu a repensar les inversions i les despeses de cara a la propera anualitat. No obstant això, cal recordar que dimecres de la setmana passada el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va indicar que de cara a l’any vinent es realitzaria un important esforç en contractació de personal sanitari per reforçar el sistema de salut. Aquesta despesa, en paraules del mateix ministre, tindria un cos de prop d’1,7 milions d’euros. A més a més del prop de milió d’euros setmanals que costaran els cribratges del 40% de la població que es realitzaran per tal de garantir la temporada d’hivern.

tracking